Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Turisti zúria: To, čo zažili na dovolenke v Grécku, by vytočilo aj vás... bol som strašne podvedený!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MYKONOS - Nahnevaný turista si skrátil letnú dovolenku na gréckom ostrove Mykonos po tom, ako bol nútený zaplatiť 360 eur za ľahký obed. Na Reddite prehovoril o tom, ako bola jeho rodina podvedená v rezorte Platis Gialos na pobreží Egejského mora.

Nemenovaný dovolenkár vysvetlil, že hľadal nejaké pekné miesto, kde by si sadli s rodinou, keď k nim pristúpil čašník plážovej reštaurácie Eclipse a povedal im, že môžu využiť ich ležadlá pod podmienkou, že si u nich kúpia pár drinkov. Súhlasili a hneď si u neho objednali niečo na pitie. To bol však len začiatok. Čašník sa k nim opakovane vracal a neustále sa ich pýtal, čo ďalšie si ešte objednajú. Turista sa preto opýtal, aké majú ceny, na čo zamestnanec prevádzky odvetil, že "nízke". Manželia si teda obaja objednali pivo, mojito a pre deti mliečne kokteily. A neskôr aj nejaké jedlo, konkrétne kalamárov, pričom v menu bolo uvedené, že stoja 19 eur a že sa podávajú spolu so šalátom a chlebom, informuje Daily Mail

 

Enjoy your food with a magnificent view to Platis Gialos! . . Discover more at 📲www.eclipsemykonos.com . . #dinner...

Posted by Eclipse Seaside Restaurant Mykonos on Thursday, May 5, 2022

Šok prišiel po tom, ako im doniesli účet. Na ňom bolo totiž uvedené, že štyri drinky rodinu vyšli na 78 eur a kalamáre na 75. To ale nebolo všetko. "Účet nám priniesli späť a na ňom už sme mali za kalamáre zaplatiť 148 eur. Za mliečne kokteily okrem toho pýtali 38 eur za jeden a taktiež nám naúčtovali šalát (28 eur) a chlieb (takmer 15 eur), ktoré mali byť zadarmo," hovorí nahnevaný turista. Keď vyjadril svoje rozhorčenie, zamestnanci reštaurácie začali byť agresívni. Jeden z nich zobral účet a odtrhol z neho vrchnú časť, na ktorej boli uvedené detaily transakcie a názov a adresa reštaurácie. Zákazník musel nakoniec zaplatiť astronomických 360,80 eura. 

"Cítim sa neskutočne podvedený, nikomu by som neprial takýto zážitok," napísal na Reddite a ostatní s ním súcitia. "Človeče, ja som sa vytočil už len pri čítaní tvojho príspevku. Bohužiaľ sú podobné prakticky v dovolenkových destináciách pomerne bežné," podotkol jeden z užívateľov. "Mrzí ma, že ťa takto okradli a vďaka za zdieľanie tvojej skúsenosti," napísal ďalší. 

Preplával som na lodi po tej istej trase ako Titanic - Milan bez mapy, cestovateľ a influencer (archívne video)

Preplával som na lodi po tej istej trase ako Titanic - Milan bez mapy, cestovateľ a influencer (Zdroj: topky.sk)

Platis Gialos nie je jediná reštaurácia, kde takýmto spôsobom "okrádajú" turistov. Prehnanými cenami je neslávne známy aj podnik DK Oyster na Mykonose, na ktorý sa pravidelne sťažujú tamojší turisti. Nedávno tam napríklad jeden kanadský pár zaplatil za ľahký obed neuveriteľných 400 eur.

Viac o téme: DovolenkaPodvodReštauráciaTuristaúčetMykonosPlatis Gialos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu