Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma na letisku: Zamestnanca letiska nasal motor a zomrel! Detaily strašnej tragédie

Davida Rennera nasal letecký motor. Zobraziť galériu (2)
Davida Rennera nasal letecký motor. (Zdroj: Getty Images, Facebook)

SAN ANTONIO - Smrteľná dráma na letisku! Zamestnanca firmy zodpovedného za pozemný personál nasal motor a zomrel. Len pred pár dňami dostala iná letecká spoločnosť pokutu za podobný prípad.

V americkom štáte Texas pracovníka letiska Davida Rennera nasal motor dopravného lietadla a zabil ho. Let americkej leteckej spoločnosti Delta prichádzajúci z Los Angeles pristál v piatok v San Antoniu a v noci sa otočil k bráne len s jedným motorom v chode, uviedol v nedeľu pre tlačovú agentúru AFP americký úrad pre bezpečnosť dopravy NTSB. Pritom zamestnanca pohltil motor. 

Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900 (Zdroj: Airbus)

Spoločnosť bola nehodou "hlboko zarmútená", citovala miestna rozhlasová stanica vyhlásenie spoločnosti Delta. Koncern pri vyšetrovaní spolupracuje s úradmi.

Robotník, identifikovaný v pondelok ako 27-ročný David Renner, zomrel na následky tupých a ostrých zranení na medzinárodnom letisku v San Antoniu, vyplýva to zo záverov súdneho lekára okresu Bexar. Kancelária súdneho lekára uviedla, že personál „videl znaky, ktoré poukazovali na samovraždu“.

Vyšetrovanie pôvodne začala Národná rada pre bezpečnosť dopravy, ale po rozhodnutí súdneho lekára sa v pondelok zastavilo. "NTSB nezačne vyšetrovanie tejto udalosti." Ani s lietadlom, ani s letiskom neboli žiadne prevádzkové bezpečnostné problémy.

Podľa miestnych médií muž pracoval pre spoločnosť Unifi Aviation, ktorú si veľké letecké spoločnosti prenajímajú na služby pozemného personálu. Unifi Aviation označila incident v rádiu za "tragickú nehodu" a uviedla, že podľa prvotných zistení spoločnosti nesúvisí s jej vlastnými bezpečnostnými pravidlami a postupmi. 

 

Ešte v stredu úrady udelili regionálnej leteckej spoločnosti Piedmont Airline pokutu 15 625 dolárov (14 337 eur) za podobný incident.

Viac o téme: MotorLietadloLetiskoZamestnanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu