Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Wagnerovci hľadajú operátorov dronov: V inzeráte prejavili záujem o nadšených hráčov videohier

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Ruská žoldnierska Wagnerova skupina sa pokúša do svojich radov získať nadšených hráčov videohier, ktorých by mohla využiť ako operátorov dronov. Inzerát ponúkajúci takéto pozície sa objavil na ruskej sociálnej sieti VKontakte, informuje stanica Sky News.

Ideálnym kandidátom je osoba vo veku 21 až 35 rokov, v dobrej fyzickej kondícii a so skúsenosťami s hernými leteckými simulátormi, ktorá je zvyknutá pri takýchto hrách presedieť nepretržite aj celé hodiny.

Video: Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 484

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 484 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Uchádzači nemusia mať skúsenosti zo skutočného boja. Ak sa dajú naverbovať, potrebný výcvik im poskytnú školení inštruktori. Získajú tiež zdravotné a životné poistenie, ako aj moderné vybavenie a pravidelnú výplatu.

Ponúkli aj inú pozíciu

"Už 20 rokov hrám (videohru) Call of Duty. Vezmete ma?" spýtal sa pod inzerátom jeden z hráčov. Náborár od vagnerovcov mu odpísal: "Uvedomujete si, že toto nie je hra? Boli by ste v (naozajstnej) vojne." Iný muž zase napísal, že pri počítačových letových simuláciách strávil viac ako 7000 hodín, avšak má už 42 rokov. Wagnerovci mu odpísali, že sa stále môže prihlásiť za operátora kvadrokoptér.

Viac o téme: Jevgenij PrigožinVojna na UkrajineWagnerovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu