Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žralok vystrašil dovolenkárov v španielskom Alicante: Staršej turistke spôsobil panický atak, nevládala sa hnúť

Pri pobreží Alicante sa v plytkej vode objavil žralok modrý.
Pri pobreží Alicante sa v plytkej vode objavil žralok modrý. (Zdroj: gettyimages.com)

ALICANTE - Žraloky sú strašiakom dovolenkárov na mnohých miestach. Objavujú sa aj tam, kde by ich nikto nečakal. Po tragédii v egyptskej Hurghade majú strach a obavy aj na iných miestach. Tento týždeň sa predátor objavil pri španielskom letovisku Menorca, aj pri pobreží Alicante. Tam krúžil okolo dovolenkárov v plytkej vode, ktorá bola ľuďom po pás.

archívne video

Záplavy v Španielsku

Keď plavčíci zbadali vo štvrtok dopoludnia pri pobreží v Alicante žraloka, hneď ľudí hnali von z vody. Našťastie, všetkých sa podarilo bezpečne dostať na breh, aj keď medzi nimi zavládol strach. Jednu seniorku paralyzoval panický atak a v šoku sa nevládala pohnúť z miesta, informuje Daily Mail.  Našťastie, plavčíci rýchlo zareagovali a pomohli jej dostať sa do bezpečia. Dovolenkári mali šťastie, lebo plavčíci nastúpili do služby len chvíľu pred nečakanou morskou návštevou. Keby nesledovali situáciu, mohlo to dopadnúť horšie.

Podľa záberov a videí, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, išlo o asi dvojmetrového žraloka modrého. Krúžil naozaj len pár metrov od ľudí snažiacich sa čo najrýchlejšie dostať na breh.

Na miesto veľmi rýchlo dorazili záchranári aj miestni policajti. Tí vodu prehľadali, ale žraloka sa im nepodarilo zachytiť, pravdepodobne odplával do hlbín mora. Konkrétne na tomto mieste už majú so žralokom modrým skúsenosti. Pred siedmimi rokmi tento druh zranil turistu, ktorý skončil v nemocnici.  

Viac o téme: ŽralokŠpanielskoAlicante
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu