Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pokles cien digitálnych mien: Kryptomeny majú za sebou ťažký týždeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

NEW YORK - Kryptomeny majú za sebou ťažký týždeň. Americká komisia pre cenné papiere (SEC) tvrdo zasiahla proti odvetviu, čo vyvolalo pokles cien digitálnych mien. Počas víkendu výpredaj zasiahol aj menšie kryptomeny, informuje správa Bloomberg a CNBC.

Štyri z 10 najhodnotnejších kryptomien sa počas tohto týždňa oslabili minimálne o 15 %, vyplýva z údajov CoinMarketCap. Výpredaj spustili predovšetkým kroky SEC. SEC v pondelok (5. 6.) zažalovala najväčšiu kryptomenovú burzu Binance, jej generálneho riaditeľa Zhaa a prevádzkovateľa Binance.US z porušenia federálnych zákonov. SEC potom v utorok (6. 6.) zažalovala ďalšiu významnú platformu pre obchodovanie s digitálnymi menami Coinbase.

Nová vlna obáv

Prudký víkendový výpredaj kryptomien, ktorý viedol k prepadu menších digitálnych tokenov, vyvolal medzi investormi novú vlnu obáv. Altcoiny vrátane ADA Cardano sa v sobotu (10. 6.) prepadli až o 25 %, než sa im podarilo vymazať časť strát. Bitcoin, teda najväčšia a najstaršia kryptomena, sa v nedeľu popoludní SELČ podľa CoinMarketCap obchodoval po 25.773,54 USD (eur). Na porovnanie, ešte pred týždňom sa jeho cena pohybovala okolo 27.200 USD. Cena druhej najväčšej kryptomeny, ether, v priebehu týždňa klesla z vyše 1900 USD na približne 1750 USD.

Viac o téme: CenyAmerikaKryptomeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu