Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Europol oznámil, že polícia zatkla 31 osôb pri zásahu voči 'Ndranghete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAAG - Talianska, belgická a nemecká polícia podnikla v pondelok zásah voči zločineckej organizácii 'Ndrangheta, počas ktorého zatkla 31 ľudí podozrivých z účasti na pašovaní drog. Oznámil to Európsky policajný úrad (Europol).

Do spoločnej akcie sa zapojilo vyše 840 policajtov, ktorý urobili 53 domových prehliadok. Pri raziách bola skonfiškovaná hotovosť a iný majetok v hodnote 3,8 milióna eur. Zásah súvisí s vyšetrovaním aktivít mafiánskej skupiny v rokoch 2013 až 2018, ktoré viedli talianske orgány."Podozriví údajne naďalej využívali existujúcu a dobre vybudovanú sieť na prepravu najmä kokaínu z Južnej Ameriky do Nemecka a Talianska cez niekoľko európskych prístavov," uviedol Europol, ktorý operáciu koordinoval s Eurojustom.

Za mrežami sa ocitlo približne 132 členov ‘Ndranghety

Osemnásť podozrivých zatkli v Taliansku, osem v Belgicku a ďalších piatich v Nemecku, uviedol Europol sídliaci v Haagu. Začiatkom mája Europol v súčinnosti s ôsmimi európskymi krajinami, Brazíliou a Panamou uskutočnil najväčší koordinovaný zásah proti talianskemu organizovanému zločinu. Za mrežami sa ocitlo približne 132 členov ‘Ndranghety. Zločinecká organizácia 'Ndrangheta má korene v juhotalianskej Kalábrii. Postupom času sa stala najvplyvnejšou mafiou v Taliansku a jednou z najväčších zločineckých sietí na svete.

Viac o téme: ZatknutieZásahOsobyPolícia Europol'Ndrangheta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu