Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odsúdený Slovák žaluje britské ministerstvo vnútra: Monitorovací náramok mu bráni chodiť na párty!

(Zdroj: gettyimages.com)

LEICESTER - Lucas M., Slovák žijúci v Anglicku, žaluje tamojšie ministerstvo vnútra a žiada náhradu škody. Tvrdí, že nosenie monitorovacieho náramku mu prekáža stretávať sa s kamarátmi, chodiť na party a nevie získať prácu. Vo svojej žalobe plánuje spomenúť aj nemožnosť prihlásiť sa na vzdelávacie kurzy a zákaz stretávania s vlastnou priateľkou.

Vodič predbiehal cez plnú čiaru, navyše bol pod vplyvom drog (Zdroj: Facebook/Polícia SR Nitriansky kraj)

Lucas M., pôvodom zo Slovenska, bol odsúdený ako 15-ročný v roku 2018 za vraždu staršieho muža. Podrobnosti a detaily ohavného činu sa na verejnosť ale nedostali. Podľa britského denníka The Sun však všetky dokumenty z Najvyššieho súdu potvrdzujú odsúdenie a obvinenie mladistvého zo závažného trestného činu. Vo väzení bol dva roky. V máji v roku 2020 ho prepustili na slobodu s podmienkou a monitorovacím náramkom. Podľa denníka bol prepustený aj napriek nevhodnému správaniu vo väzení pre mladistvých a niekoľkých spáchaných priestupkoch. Správal sa agresívne voči ostatným vrátane personálu. V spisoch z Najvyššieho súdu sa uvádza aj napadnutie psychológov. Jedného bodol perom, druhému priložil horúci nôž na ruku.

Podmienkou súdu bolo preto nosenie monitorovacieho náramku a zotrvanie na jeho adrese v Leicestri vrátane večerných hodín, nočných hodín a ďalšieho rána. Lucasov právny tím sa však proti rozsudku odvolal a uvádza, že "pre duševnú pohodu navrhovateľa je škodlivé, že nemôže opustiť dom po 20:00 hod večer, čo ho zbavuje možnosti stretávať sa so svojimi rovesníkmi". Ministerstvo vnútra však tento nárok spochybnilo a upresnilo, že vzhľadom na klasifikáciu Lucasa nemôže jeho požiadavke vyhovieť, pretože z mladíkovej strany hrozí vysoké riziko ujmy a stredné riziko recidívy.

Viac o téme: VäzenieSlovenskoAnglickoSlovákSlováci v zahraničíMonitorovací náramok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu