Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rukojemnícka dráma: Dôchodca (89) zastrelil svojho zaťa, zbraňou ohrozoval celú rodinu! Zasahovala policajná Cobra

(Zdroj: unsplash.com)

MOOSKIRCHEN - Incident sa stal v rakúskom Štajersku, v obci Mooskirchen, vo štvrtok popoludní. Osemdesiatdeväťročný dôchodca najskôr zastrelil svojho zaťa (57) a potom zbraň otočil proti sebe. Podľa niektorých zdrojov by dokonca malo ísť o otca a syna, no túto informáciu polícia zatiaľ nepotvrdila.

Policajti zostali zakliesnení na železničnom priecestí (Zdroj: Facebook/24opole)

Podľa rakúskeho Kronen Zeitung polícia zaznamenala tiesňové volanie krátko pred jedenástou hodinou v noci. Na streľbu v susednom dome upozornili susedia. K miestu nehody bola vyslaná policajná hliadka, ktorá obkľúčila dom. Spolu s policajnou hliadkou dorazil aj vyjednávací tím a príslušníci zásahovej jednotky Cobra, ktorí zasiahli a zachránili ďalších obyvateľov domu, ktorí sa schovávali v pivnici.

Príčina, ktorá viedla muža (89) k tak zúfalému činu zatiaľ nie je jasná. Zásahová jednotka po incidente dom uzavrela. K nehode sa vyjadril aj starosta obce Mooskirchen Engelbert Hubert, ktorý výstrely počul priamo zo svojej kancelárie. Potvrdil, že rodina žila v obci niekoľko desaťročí vo viacgeneračnom dome bez konfliktov. Muž, dôchodca bol členom poľovníckeho spolku a zbraň mal legálne v držbe. Susedia dokonca uviedli, že v sobotu sa mal vnuk páchateľa ženiť. Svadbu však rodina vzhľadom k tragédii zrušila.

Viac o téme: ZbraňDôchodcaRakúskoKrimiMooskirchen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu