Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenské ozbrojené sily si prevzali tretí tank Leopard 2A4 od Nemecka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR /Dano Veselský)

BRATISLAVA - Ozbrojené sily (OS) SR si prevzali od Nemecka tretí tank Leopard 2A4. Ide o súčasť daru, ktorý Slovensko dostalo ako náhradu za 30 kusov bojových vozidiel pechoty (BVP-1) darovaných Ukrajine. Zvyšných 12 tankov dodajú priebežne do konca roka. Informovala o tom Mária Precner z komunikačného odboru Ministerstva obrany (MO) SR.

"Súčasťou procesu dodávok a postupného zavedenia tankov Leopard do OS SR sú aj prebiehajúce skúšky cvičnej munície na tento typ techniky, ktoré sa realizujú v priestoroch Vojenského technického a skúšobného ústavu Záhorie," priblížila Precner. 

archívne video Minister obrany Jaroslav Naď privítal nemeckú kolegyňu Christine Lambrechtovú a symbolicky si prevzal kľúče od tanku Leopard 2A4

Minister obrany Jaroslav Naď privítal nemeckú kolegyňu Christine Lambrechtovú a symbolicky si prevzal kľúče od tanku Leopard 2A4 (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Nasledovať bude preškolenie osádok, ktoré v priestoroch Centra výcviku Lešť v lete tohto roka zabezpečia príslušníci Bundeswehru. Všetky tanky dodávané postupne na Slovensko prechádzajú ešte pred odovzdaním komplexnou opravou v spoločnosti Rheinmetall Landsysteme GmbH.

Viac o téme: TankyOzbrojené silyNemeckoMinisterstvo obrany Slovenskej republikyLeopard 2A4
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu