Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce odhalenie! Katastrofálny zdravotný stav vodcu KĽDR: Kim Čong-un je závislý na alkohole a to nie je všetko

Severokórejský vodca Kim Čong-un Zobraziť galériu (2)
Severokórejský vodca Kim Čong-un (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SOUL - Juhokórejský politik Yoo Sang-bum prehovoril o zdravotnom stave severokórejského vládcu Kim Čong-una. Vraj je závislý na alkohole a má problém so spánkom.

Zdravotný stav severokórejského vodcu Kim Čong-una "dôsledne monitoruje" Národná spravodajská služba v Soule. V posledných týždňoch sa jeho hmotnosť údajne zvýšila na približne 136 kilogramov. Celé noci tiež trávi v „začarovanom kruhu“ nadmerného pitia a fajčenia, uvádza New York Post. Informácie pochádzajú od špiónov, ktorí sa odvolávajú na analýzu nedávnych fotografií pomocou umelej inteligencie (AI).

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa Yoo Sang-buma, člena juhokórejského parlamentného výboru pre spravodajské služby, muž, ktorého výška sa odhaduje na 1,70 metra, má okrem iného hromadiť cigarety Marlboro a lieky proti nespavosti. Jeho konzumácia alkoholu a cigariet viedla k „výrazným poruchám spánku“.

Ťažké životné podmienky v Severnej Kórei

Diktátora vraj videli s „škrabancami a modrinami“ na rukách, čo podľa Sang-buma naznačuje „kožné ochorenie súvisiace so stresom“. Jeho v súčasnosti rastúca veľkosť pásu a "očividné hromadenie dovážaného luxusného tovaru" sú podľa "Korea Herald" spôsobené tým, že obyvatelia Severnej Kórey sú čoraz viac konfrontovaní s ťažkými životnými podmienkami.

Šokujúce odhalenie! Katastrofálny zdravotný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Ahn Young-joon/(Korean Central News Agency/Korea News Service)

Počet úmrtí spôsobených hladom je tento rok trikrát vyšší ako pred rokom - a počet úmrtí spôsobených samovraždou sa zvýšil o 40 percent, uviedli noviny.

Špekulácie o zdravotnom stave

Kim Čong-un sa dostal k moci v roku 2011 po tom, čo jeho otec Kim Čong-il zomrel na infarkt. Vodca čelil neustálym špekuláciám o svojom zdravotnom stave, pričom na začiatku pandémie sa dlho neobjavil na verejnosti, čo vyvolalo špekulácie, že bol v kóme – alebo dokonca zomrel. Prísne kontrolované štátne médiá len zriedka informujú o zdravotnom stave vodcu. V marci sa nechal počuť, že vždy pracuje celú noc a zostáva hore aspoň do 5:00.

Viac o téme: AlkoholSpánokCigaretyKim Čong-unSeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu