Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Škandál nemeckej ochranky: Muž sa pripojil ku konvoju kancelára, neuveríte, čo si k Scholzovi dovolil

Nemecký kancelár Olaf Scholz pri vystupovaní z auta. (archívna snímka)
Nemecký kancelár Olaf Scholz pri vystupovaní z auta. (archívna snímka) (Zdroj: profimedia.sk)

FRANKFURT - Masívne narušenie bezpečnosti vyvoláva otázky o osobnej ochrane nemeckého kancelára Olafa Scholza. Cestou na frankfurtské letisko sa ku konvoju šéfa vlády pridal muž so svojím autom. Dokonca sa dostal na pristávaciu dráhu. Nasledovalo „prekvapivo vrúcne objatie“.

Do kolóny kancelára Olafa Scholza sa v súkromnom aute ilegálne pripojil vodič a po vystúpení z vozidla bez včasného zásahu bodyguardov ho objal. Informuje o tom denník "Bild". Hovorca vlády na požiadanie povedal: "V podstate môžem správu potvrdiť."

Slovensko a Nemecko podpísali deklaráciu o dialógu na roky 2022 – 2024 (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Hovorkyňa Spolkového úradu kriminálnej polície (BKA) pre denník uviedla: "Nikto nebol zranený. Osobu bez odporu zatkla federálna polícia na letisku vo Frankfurte." Vyjadrenie federálnej polície sa v noci nepodarilo získať.

Podľa správy k incidentu došlo po tom, čo Scholza v stredu odviezli na letisko z centrály Európskej centrálnej banky vo Frankfurte. Mužovo auto teda dokázalo prejsť cez bezpečnostnú bariéru letiska spolu s konvojom kancelára - napriek tomu, že nemá registrovanú poznávaciu značku. Keď kancelár vystupoval zo svojej limuzíny na asfalte, vodič auta sa prirútil k Scholzovi, podal mu ruku a objal ho. Scholz to nechal tak, opísali noviny. Až v tomto momente si ochrankári a policajti BKA uvedomili potenciálne nebezpečnú situáciu a muža zatkli.

Denník "Bild" citoval z kruhov kancelára: "Pre Olafa Scholza to v konkrétnej situácii nebol veľký incident, len prekvapivo vrúcne objatie. Pri pohľade naspäť sa ukazuje, čo všetko sa tam mohlo stať." Scholzov tím BKA interne priznal, že takáto situácia by sa už nemala opakovať.

Viac o téme: OchrankaObjatieKancelárNemeckoOlaf Scholz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu