Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zábery obrovskej tlačenice na štadióne, pri ktorej zomrelo najmenej deväť ľudí: VIDEO Majstrovský zápas museli prerušiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Bandic)

SAN SALVADOR - Pri tlačenici na futbalovom štadióne v Salvadore prišlo v sobotu večer o život najmenej deväť ľudí. S odvolaním sa na políciu o tom dnes informuje agentúra AFP. Ďalšia najmenej stovka ľudí utrpela podľa miestnych médií zranenia, niektorí kritické. Iné zdroje informujú o 12 mŕtvych. Majstrovský zápas musel byť prerušený.

Podľa webu salvadorského listu La Prensa Gráfica sa nešťastie odohralo na štadióne Cuscatlán v hlavnom meste 6,3-miliónovej latinskoamerickej krajiny počas stretnutia medzi tímami Alianza a FAS. Medzi mŕtvymi je podľa denníka sedem mužov a dve ženy.

archívne video Atmosféra na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave v zápase Slovensko - Bosna a Hercegovina

Atmosféra na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave v zápase Slovensko - Bosna a Hercegovina (Zdroj: Športky/Martin Turčin)

Agentúra AP uviedla, že sa nešťastie stalo, keď sa na štadión snažili dostať ďalší fanúšikovia. "Bola to lavína fanúšikov, ktorá sa prehnala cez vstupnú bránu," povedal novinárom jeden zo zasahujúcich záchranárov. "Ľudia vonku sa chceli pretlačiť dovnútra, všetci sa na nás zosypali," povedal potom denníku La Prensa Gráfica jeden z mladých fanúšikov, podľa ktorého bol štadión preplnený a vonku stále čakalo veľa ľudí so vstupenkami.

Problémom podľa neho bolo tiež to, že usporiadatelia otvorili len málo vstupov na štadión. Na záberoch na sociálnych sieťach je vidieť rad bezvládnych tiel na štadióne a tiež mnoho ľudí, ako sa z miesta snaží dostať preč. Niektorých zranených zdravotníci oživovali priamo na trávniku. Stretnutie bolo kvôli nešťastiu prerušené a na štadión potom dorazili stovky policajtov a vojakov.

Viac o téme: úmrtieFutbalový štadiónPolícia Salvador
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu