Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Invázia potkanov: Terorizujú obyvateľov, sú odolné voči jedom a niektoré majú takmer meter! Ustielajú si v stenách domov

(Zdroj: Getty Images)

VEĽKÁ BRITÁNIA - Zavreté reštaurácie, prázdne budovy, oneskorený vývoz komunálneho odpadu a premnožené hlodavce od pandémie koronavírusu sužujú mnohé mestá v Británii. Ľudia sú zúfalí a prosia o pomoc. Niektorí sa dokonca museli pre neúsnosnú situáciu odsťahovať.

Prvé premnoženie agresívnych hlodavcov sa v Británii prejavilo už počas pandémie covidu. Zavreté podniky, prázdne budovy ale aj hromady odpadu prispeli k ich premnoženiu. Riaditeľ spoločnosti PestGone Environmental, Mark Moseley, ktorý si založil firmu a hubí tieto nebezpečné hlodavce uviedol, že problém s potkanmi je už taký veľký ako v New Yorku. Pre britský denník DailyMail ozrejmil, že najväčším problémom je skutočnosť, že sa hlodavce stávajú odolné voči jedom. Vývoj nového produktu na hubenie škodcov by trval niekoľko rokov a proces by stál desiatky miliónov libier.

Polícia vyšetruje poškodenie bankomatu na Nobelovej ulici (Zdroj: Topky/ Maarty)

Moseley priznal, že niektoré jedince, ktoré odchytili, boli veľké aj 90 centimetrov. „Potkany, ktoré bežne chytáme do pascí, sú veľké ako malé mačky.“ Podľa štatistík vzrástla populácia potkanov v Británii za posledných pár rokov o 25 percent a ich celkový počet odhadujú na 150 miliónov.

Majitelia domov v meste Leeds potvrdili, že potkany sú natoľko drzé, že sa vkradnú priamo do domu a vezmú si jedlo. Najväčšie problémy s potkanmi zaznamenali od lockdownu. Keď zvieratá nič nerušilo, urobili si hniezda v stenách, kde úplne zničili izoláciu. Mnohí obyvatelia však priznávajú, že veľkým problémom je aj menej častý zber komunálneho odpadu. Za oneskorený vývoz sa britské mesto Leeds dokonca ospravedlnilo, no problém s potkanmi naďalej pretrváva.

Viac o téme: ŠkodcePremnoženiePotkany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu