Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strašná nehoda: Auto zrazilo dôchodkyňu, najväčšia hrôza prišla až v ďalších okamihoch

Opitý vodič prešiel autom po dôchodkyni, ktorú predtým zrazil. Zobraziť galériu (2)
Opitý vodič prešiel autom po dôchodkyni, ktorú predtým zrazil. (Zdroj: Twitter/ Surrey Police)

SURREY – V britskom meste sa stala nehoda, ktorej by uveril len málokto. Našťastie sa však podarilo zachovať z tohto hrozného činu kamerový záznam. Zrážky áut s chodcami alebo cyklistami sa objavujú pomerne často. V tomto prípade sa však odohralo niečo neuveriteľne. Veľký podiel má na tom aj jazda pod vplyvom alkoholu, ale aj tak to vyzerá desivo.

archívne video

Do chodca narazilo smetiarske auto (Zdroj: Facebook/Polícia Trnavský kraj)

Táto dopravná nehoda patrí do katégorie drastických. Neodohrala sa pritom na diaľnici, ani pri vysokej rýchlosti. V britskom meste Surrey na jednej z miestnych križovatiek prechádzala práve dôchodkyňa na bicykli. Informuje o tom britský denník The Sun. Sprava sa na ňu náhle vyrútilo tmavé BMW a zrazilo ju. V takýchto prípadoch vodič zastane, vystúpi z auta a hneď sa snaží zrazenej osobe pomôcť. 

Keďže išlo o frekventovanú mestskú cestu, bolo viac ako jasné, že priemyslové kamery zachytia celú nehodu. Bolo by to jasné aj vodičovi, lenže ten bol pod vplyvom alkoholu. Po zrazení dôchodkyne sa auto pohlo smerom dopredu a prešlo ju prednými aj zadnými kolesami. Tento strašný moment je zachytený aj na videu, ktoré na sociálne siete uverejnila Polícia Surrey. 

Neľudský čin 

Obeťou bola dôchodkyňa (70), ktorá síce nesúhlasila so zverejnením svojho mena, ale so zábermi z nehody už áno. Ako sa vyjadrila, malo by to byť ponaučenie pre všetkých vodičov, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu. Za volantom čierneho BMW sedel Steven Selwood (43), bývalý profesionálny hráč kriketu, ktorý mal už v minulosti viacero problémov s alkoholom. Selwood vrazil do dôchodkyne za bieleho dňa, takže aj následné prejdenie autom po tele obeti a bicykli je jasne viditeľné. 

Psychické následky 

V posledných sekundách na videozázname je vidieť, ako ku dôchodkyni bežia viacerí ľudia. Tá ostala po zrážke s autom ležať na ceste bez známok pohybu. Incident sa odohral 12. mája minulého roku. Seniorka síce prežila, ale trpí dodnes. Okrem toho, že je indisponovaná a nemôže robiť bežné veci, zanechalo to na nej aj psychickú ujmu. Podľa svojich slov sa bojí priblížiť k ceste. "Zanechalo to vo mne silné následky. Moja dôvera vo svet sa vyparila. Počas spánku mám nočné mory. Môj život sa od nehody veľmi zmenil," uviedla dôchodkyňa v súdnom vyhlásení. 

Strašná nehoda: Auto zrazilo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Obvinenie 

Selwood bol uznaný vinným z prečinu ťažkého ublíženia na zdraví nebezpečnou jazdou a jazdou pod vplyvom alkoholu. Dostal nepodmienečný trest odňatia slobody na dva roky a tri mesiace. Okrem toho po prepustení nemôže šoférovať ešte tri roky. Seržant Joe McGregor, vyšetrovateľ polície v Surrey, sa k prípadu vyjadril nasledovne: "Pozerať sa na tieto zábery je šokujúce, ale môžu slúžiť ako priamy príklad na odstrašenie jazdy pod vplyvom alkoholu. Obeť vyjadruje vďaku širokej verejnosti, vďaka ktorej sa podarilo identifikovať Selwoodovo vozidlo. Ako sa vyjadrila, je už poznačená do konca života."
 

Viac o téme: Alkohol za volantomDôchodkyňaDopravná nehodaVeľká BritániaSurrey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu