Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tretí výbuch pri sikhskej svätyni v Indii: Polícia zadržala päť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

NAÍ DILLÍ - Indická polícia vo štvrtok zadržala päť ľudí v súvislosti s už tretím výbuchom, ktorý v priebehu jedného týždňa otriasol oblasťou v okolí sikhskej svätyne Zlatý chrám v meste Armitsar. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Dvaja z podozrivých mali pripraviť v jednej z turistických ubytovní v meste improvizované výbušné zariadenie. Zvyšní traja zaobstarali potrebný materiál. Miestna polícia však neposkytla bližšie informácie o motíve tohto činu s tým, že stále prebieha vyšetrovanie.

Archívne video: Siamské dvojičky v Indii nemajú ľahký život

Siamské dvojičky v Indii nemajú ľahký život (Zdroj: YouTube/Discover With Ruhi Cenet)

Počas výbuchu v Zlatom nebol nikto zranený. Pri predchádzajúcich dvoch explóziách, ku ktorým došlo cez víkend a v pondelok, utrpeli zranenia dve osoby. V 80. a 90. rokoch 20. storočia v Indii narastal tlak na vytvorenie samostatného štátu Chálistan, kde by bol hlavným náboženstvom sikhizmus, čo vyvolalo vlnu násilností. V indickom štáte Pandžáb sa v marci začali razie zamerané na sikhských separatistov, ktoré v tejto diaspóre vyvolali protesty a vandalizmus. Nie je však jasné, či tri výbuchy v blízkosti Zlatého chrámu súvisia s týmto konfliktom.

Viac o téme: VýbuchZadržaníPolícia IndiaZlatý chrámArmitsarSvätiňaSikhská svätyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu