Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma a po nej zázrak: FOTO Osemročný chlapec prežil dva dni v horách, keď bol smädný, jedol sneh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Dráma so šťastným koncom. Tak by sa dal nazvať príbeh osemročného chlapca, ktorý sa minulý víkend stratil v zalesnených michiganských horách. S rodinou boli na výlete v národnom parku, kde sa im náhle stratil z dohľadu. Hneď po ňom vyhlásili pátranie.

Nemecký šifrovací stroj ENIGMA z roku 1942, v súčasnosti jediný na Slovensku (Zdroj: TASR/František Iván)

Príbeh so šťastným koncom sa odohral v prírodnom parku Porcupine Mountains v americkom Michigane, informoval Today. Osemročný chlapec Nante sa stratil 6. mája, keď pomáhal rodine zbierať drevo. Ihneď zavolali na políciu, ktorá vyhlásila pátranie. Zúčastnilo sa ho 150 ľudí, okrem policajtov aj niekoľko dobrovoľníkov vrátane psovodov a vrtuľníka.

Pátranie po chlapcovi bolo náročné. Hovorca miestnej polície uviedol, že odľahlý a kopcovitý terén v prírodnom parku je mimoriadne podmáčaný. Niektoré z ciest boli úplne neprejazdné. Pátrací tím prehľadal takmer sto kilometrov štvorcových.

Chlapca sa im podarilo nájsť až v pondelok. Ležal pod obrovským kmeňom stromu približne tri kilometre od základného tábora. "Chlapec statočne čelil nepriaznivému počasiu. Aby zahnal smäd, jedol čistý sneh. Keď mu bola zima, prikryl sa konármi a lístím, aby sa zahrial," uviedli policajti. Na ich otázku chlapec pri svojej záchrane dokonca odpovedal, že si to odkráča po vlastných. 

Viac o téme: ChlapecNezvestnýMichigan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu