Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AKTUÁLNE Zrútil sa most pre peších, medzi zranenými sú najmä deti

Fínska vlajka Zobraziť galériu (2)
Fínska vlajka (Zdroj: Topky)

HELSINKI -Približne 27 mladých ľudí utrpelo vo štvrtok zranenia po tom, čo sa vo Fínsku zrútil dočasný most pre peších pri stavenisku a osoby, ktoré sa na ňom nachádzali spadli z niekoľkometrovej výšky na cestu. Väčšinu obetí tvoria deti. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

K incidentu došlo v meste Espoo blízko metropoly Helsinki. "Približne 27 mladistvých, prevažne maloletých, utrpelo zranenia rôzneho stupňa," potvrdila tamojšia záchranná služba vo vyhlásení. K nehode došlo približne o 8.20 h SELČ, keď podľa predpokladov povolili drevené laty podopierajúce most a ľudia nachádzajúci sa na ňom spadli na zem.

Archívne video: Kauzu dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave senát Okresného súdu Bratislava I postúpil Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku

Kauzu dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave senát Okresného súdu Bratislava I postúpil Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Podľa nemocničných zdrojov z Helsínk zranení "patrili ku skupine školákov" a väčšina z nich utrpela "zlomeniny končatín", pričom nik nebol v bezprostrednom ohrození života. Dvadsaťštyri zranených osôb transportovali do rôznych nemocníc v regióne, spresňuje AFP.

Na fotografiách bolo vidieť, že most je z väčšej časti neporušený, len na jednom konci sa nachádzala kopa drevených dosiek. Fínske médiá tiež zverejnili zábery niekoľkých zranených osôb ležiacich na zemi, ktorých ošetrovali záchranári. "Šokujúce správy z Espoo. Posielame silu zraneným a ich blízkym. Ste v našich myšlienkach," napísala na sociálnej sieti Twitter fínska premiérka Sanna Marinová.

Viac o téme: DetiMostTragédiaZraneníZrútil saFínskoMost pre peších
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu