Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Požiar v bani na zlato na juhu Peru si vyžiadal najmenej 27 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIMA - Najmenej 27 robotníkov zahynulo pri požiari v bani na zlato nachádzajúcej sa v odľahlej oblasti na juhu Peru, informovali v nedeľu miestne úrady. TASR správu prevzala z tlačových agentúr AFP a DPA.

Požiar, ktorý vypukol v sobotu ráno v tuneli bane La Esperanza v regióne Arequipa, spôsobil skrat, uviedli polícia a prokuratúra. Prokurátor Giovanni Matos pre peruánske médiá potvrdil, že v bani bolo "27 mŕtvych". Správa o tragédii bola zverejnená až v nedeľu, keď polícia zozbierala podrobnosti o obetiach. Záchranné tímy sa pred vynesením tiel snažili baňu zabezpečiť.

Peruánsky denník La República informoval, že nešťastie sa odohralo v bani, ktorú prevádzkuje menšia spoločnosť Yanaquihua, a robotníci sa udusili. Ide o najtragickejšie samostatné banské nešťastie v tejto latinskoamerickej krajine za viac než dve desaťročia.

Vlani zahynulo pri rozličných banských nešťastiach v celej krajine 38 ľudí

Najsmrteľnejším bol v Peru rok 2002, keď pri rôznych banských nešťastiach zahynulo dovedna 73 ľudí. Peru je podľa tlačovej agentúry Reuters najväčším producentom zlata a druhým najväčším producentom medi na svete.

Viac o téme: PožiarBaňaPeru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu