Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smrť v kostole: Organista zomrel priamo počas omše, bohoslužbu snímali aj kamery

Kostol v poľskom Jasle
Kostol v poľskom Jasle (Zdroj: farnosť)

JASLO - Poľská podkarpatská obec Jaslo je v smútku. Počas omše v kostole tam zomrel organista. Šok zo smrti obľúbeného Ryzsarda znásobil to, že jeho skon sledovali veriaci v priamom prenose na internete.

O úmrtí organistu informoval oficiálny profil farnosti Krista Kráľa na Facebooku. "S hlbokou ľútosťou vám oznamujeme, že náš pán organista dnes počas rannej svätej omše pri službe Bohu odišiel do neba," píše sa v príspevku uverejnenom v stredu 3. mája.

Polnočná omša v Dóme sv. Alžbety (Zdroj: TASR/František Iván)

Hudobník sa volal Ryszard a celý život slúžil v cirkvi. "Dnes pri slávnosti Panny Márie Kráľovnej Poľska zavolal Pán jeho dušu, aby tam mohol dokončiť svätú omšu, ktorú dnes ráno začal v kostole. Dušu pána organistu odporúčame milosrdnému Bohu, modlime sa za neho, za jeho rodinu. Odpočinutie večné daj mu, Pane," informovala farnosť.

 

Z głębokim żalem informujemy, że dzisiaj w trakcie porannej Mszy Świętej, podczas służby Bogu odszedł do Nieba nasz Pan...

Posted by Parafia Chrystusa Króla w Jaśle on Wednesday, May 3, 2023

Veriaci neskrývajú šok a vyjadrujú sústrasť. "Najkrajšia smrť pre organistu. Requiem aeternam +. Úprimnú sústrasť celej rodine." napísala Alexandra.

"Ryszard, budeš nám chýbať. Milostivý Bože, prijmi ho do svojho kráľovstva," dodala podľa "wiadomosci.wp.pl" Krystyna.

"Druhý prípad, o ktorom som v živote počul. Dá sa povedať, že si cestu do neba ´prespieval´. A v takýto sviatok. Niet krajšej smrti ako s modlitbou na perách," dodal Michal.

Viac o téme: KostolúmrtieOrganistaPoľskoJaslo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu