Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ohnivé peklo u našich českých susedov: Masívny požiar unimobuniek v Brne, o život prišli ôsmi ľudia!

Pri požiari unimobuniek v Brne zomrelo najmenej osem ľudí Zobraziť galériu (2)
Pri požiari unimobuniek v Brne zomrelo najmenej osem ľudí (Zdroj: twitter/HZS Jihomoravského kraje)

BRNO- Najmenej osem obetí si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v noci na štvrtok v Brne. Informujú o tom hasiči na sociálnej sieti.

archívne video

Požiar v Prahe: Plamene zachvátili byt na 12. poschodí (Zdroj: Facebook/HZS Praha)

"Od noci zasahujeme pri požiari unimobuniek na Plotnej (ulici)," napísal vo štvrtok ráno Hasičský záchranný zbor (HZS) Juhomoravského kraja."Zásah bol ukončený kolo siedmej hodiny," povedal pre portál TV Nova hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. Uviedol, že v objekte našli osem tiel. "Je to asi najtragickejší zásah na južnej Morave za posledných minimálne 15 rokov," dodal.

Pri požiari unimobuniek v Brne zomrelo najmenej osem ľudí
Zobraziť galériu (2)
Pri požiari unimobuniek v Brne zomrelo najmenej osem ľudí  (Zdroj: twitter/HZS Jihomoravského kraje)

Na mieste zasahovali tri hasičské jednotky

Na mieste zasahovali tri hasičské jednotky. Príčina požiaru a výška škody je predmetom vyšetrovania. Mikoška spresnil, že požiar bol nahlásený v noci krátko pred 2.30. Objekt dvanástich prepojených unimobuniek bol podľa jeho slov dlhodobo opustený. Je preto pravdepodobné, že obeťami boli bezdomovci.

Prezidentka Čaputová zaslala sústrastný telegram v súvislosti s tragickým požiarom

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok ráno zaslala sústrastný telegram prezidentovi Českej republiky Petrovi Pavlovi v súvislosti s tragickým požiarom v Brne, ktorý si vyžiadal obete na životoch. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

"V mene občanov Slovenskej republiky v ňom vyjadrila úprimnú sústrasť občanom Českej republiky, najmä blízkym obetí," priblížil hovorca. Pri požiari unimobuniek v Brne, ktorý vypukol v noci na štvrtok, zomrelo najmenej osem ľudí.

Obete požiaru v Brne vnikli do objektu neoprávnene

Do objektu, kde v noci na štvrtok v Brne vypukol požiar, vnikli jeho obete neoprávnene. Oznámila to vo štvrtok na sociálnych sieťach česká polícia. "Podľa predbežných výsledkov obhliadky vnikli ľudia do objektu určeného na demoláciu neoprávnene. Po vzniku požiaru už zo silne zadymeného priestoru nenašli cestu von. Podľa majiteľov bol objekt včera popoludní prázdny. Osoby bez domova ho využívali na prespanie," uviedla polícia na Twitteri.

Pri požiari unimobuniek v Brne zahynulo osem ľudí. Presná príčina požiaru zatiaľ nie je známa. "Je to asi najtragickejší zásah za 15 rokov," cituje hovorcu juhomoravských hasičov Jaroslava Mikoška televízia Nova. Mikoška spresnil, že požiar bol nahlásený v noci krátko pred 2.30. Objekt dvanástich prepojených unimobuniek bol podľa jeho slov dlhodobo opustený. K požiaru sa vyjadril už aj český premiér Petr Fiala. "Je mi ľúto všetkých, ktorí dnes v noci zahynuli pri tragickom požiari v Brne. Úprimnú sústrasť všetkým príbuzným a blízkym," uviedol na Twitteri.

Viac o téme: PožiarČeskoUnimobunkyBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu