Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Horská záchranná služba pomáhala na južnej strane Nízkych Tatier zranenému 58-ročnému skialpinistovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs.sk)

ZVOLEN – Zraneného 58-ročného skialpinistu zachraňovali v noci príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) na južnej strane Nízkych Tatier. Muž pri zlyžovaní zo Skalky utrpel úraz bedrového kĺbu, záchranári ho po niekoľkých hodinách našli, ošetrili a transportovali do Predajnej v okrese Brezno, kde ho odovzdali privolanej posádke RZP.

"V podvečerných hodinách (13.5.) bolo na tiesňovú linku HZS oznámené, že skialpinista sa nevrátil z túry. Pri zlyžovaní zo Skalky si privodil úraz bedrového kĺbu, ale naďalej zostupoval do údolia, čo bola posledná informácia, ktorú poskytol príbuzným," približuje HZS.

Pátranie sťažovala okrem zlej viditeľnosti v noci aj hmla

Keď sa ani po niekoľkých hodinách neukázal na dohodnutom mieste a jeho mobilný telefón bol nedostupný, oznámili jeho nezvestnosť horským záchranárom. O pomoc pri lokalizovaní jeho posledného pohybu bola požiadaná polícia pre prípad, že by stratil v hmle orientáciu a vydal sa inou trasou. Podľa HZS pátranie sťažovala okrem zlej viditeľnosti v noci aj hmla. V oblasti je navyše veľmi zlý signál, takže komunikácia medzi záchranármi a výmena informácií bola komplikovaná. Záchranári ho nakoniec našli v žľabe pod Skalkou.

 

Nočné pátranie v oblasti Skalky v Nízkych Tatrách V podvečerných hodinách 13.5.2023 bolo na tiesňovú linku HZS „18 300“...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, May 13, 2023

 

Viac o téme: PomocSkialpinistaZranenieHZSNízke Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu