Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V celom východnom Rakúsku sa zastavili vlaky, odriekli aj spoj do Bratislavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Na celom východe Rakúska vrátane Viedne došlo vo štvrtok ráno k výpadku železničnej dopravy. Príčinou bola podľa rakúskej železničnej spoločnosti ÖBB technická porucha. Informuje o tom agentúra APA a twitterový účet ÖBB.

 Železničná doprava sa podľa hovorkyne ÖBB zastavila o 8.15 h. Po približne hodine a pol spoločnosť ÖBB oznámila na Twitteri, že poruchu sa podarilo odstrániť a vlaky opäť jazdia."Počas nasledujúcich hodín však rátajte naďalej s meškaniami a výpadkami spojov," upozornil rakúsky železničný prepravca. Ako uviedla na Twitteri Železničná spoločnosť Slovensko, prepravca ÖBB odriekol vlak s odchodom z Viedne do Bratislavy o 8.16 h a tiež spiatočný spoj s plánovaným odchodom z Bratislavy o 9.37 h.

Porucha fungovania stavadiel vo Viedni bola príčinou výpadku železničnej dopravy na celom východe Rakúska v čase štvrtkovej rannej špičky. K výpadku došlo na takzvaný Deň dochvíľnosti, ktorý na 13. apríla vyhlásil prepravca ÖBB. Výpadok trval 50 minút a dotkol sa aj medzinárodných spojov vrátane vlakového spojenia s Bratislavou.

Na krátkych tratiach by sa mal režim znormalizovať pomerne rýchlo

"Jednotlivé trate uvádzame postupne opäť do prevádzky," povedal hovorca rakúskej železničnej spoločnosti ÖBB Bernhard Rieder. Upozornil však, že v diaľkovej doprave treba v priebehu dňa ešte počítať s meškaniami do 50 minút. Na krátkych tratiach by sa mal režim podľa neho znormalizovať pomerne rýchlo. Cestujúcim odporučil sledovať aktuálne informácie o vlakových spojeniach na stránke prepravcu ÖBB a v jeho mobilnej aplikácii Scotty.

Viac o téme: VlakyZastavenieBratislavaRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu