Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri požiari odevného závodu v Pakistane zahynuli štyria hasiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KARÁČI - Štyria hasiči prišli o život a približne desať ďalších utrpelo zranenia pri mohutnom požiari, ktorý vypukol v odevnom závode v pakistanskom prístavnom meste Karáči. Vo štvrtok to uviedli miestni záchranári a polícia, informuje agentúra AFP.

Príčina požiaru, ktorý továreň zachvátil v noci na štvrtok a spôsobil zrútenie budovy, zatiaľ nie je známa. Steny objektu sa zrútili až vtedy, keď už mali hasiči plamene z veľkej časti pod kontrolou. Záchranári neskôr vytiahli z trosiek zrútenej fabriky telá štyroch príslušníkov hasičského zboru.

Pakistanský premiér Šehbáz Šaríf vyjadril sústrasť rodinám zosnulých požiarnikov

Pakistanský premiér Šehbáz Šaríf vyjadril sústrasť rodinám zosnulých požiarnikov. Opísal ich ako "mučeníkov", ktorí zomreli, keď sa snažili zachrániť životy iných. Nariadil tiež vypracovanie stratégie, ktorá by podobným tragédiám mohla zabrániť. Agentúra AFP pripomína, že v Pakistane sa podobné nehody stávajú pomerne často. V auguste 2021 zahynulo pri požiari v chemickej továrni v Karáči najmenej desať ľudí. Ďalšie veľké nešťastie sa stalo aj v roku 2012, keď v odevnom závode, ktorý zachvátili plamene, zomrelo 206 osôb.

Viac o téme: PožiarHasičiúmrtieOdevný závodPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu