Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia varovala Hamburčanov pred toxickým dymom pre požiar v skladoch

(Zdroj: Twitter/Zugzwang)

HAMBURG - Polícia v nemeckom Hamburgu varovala v nedeľu obyvateľov mesta pred škodlivými toxínmi vo vzduchu po tom, čo vo východnej časti mesta vypukol požiar v dvoch skladoch. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a Reuters.

"Centrum Hamburg je úplne zatemnené," uviedol hovorca hamburských hasičov. Dodal, že požiar a s ním súvisiace výpary sú extrémne nebezpečné. Doposiaľ bolo v dôsledku požiaru evakuovaných asi 140 ľudí, no záchranné zložky zatiaľ nedokážu určiť, ako veľmi nebezpečná je situácia. Hasičom sa totiž doposiaľ nepodarilo zistiť, čo presne v skladoch horí. V dôsledku počasia je tiež ťažké určiť koľko dymu požiar produkuje.

Uzatvorili aj vlakovú trať

Podľa úradov vypukol požiar v skladoch v štvrti Rothenburgsort, ktorá sa rozprestiera pri brehu rieky Labe niekoľko kilometrov juhovýchodne od centra mesta. Obyvatelia severovýchodnej časti Hamburgu boli vyzvaní, aby pozatvárali okná a dvere. Nemecký prevádzkovateľ železníc spoločnosť Deutsche Bahn tiež oznámil, že v dôsledku požiaru bola uzatvorená trať vedúca z Hamburgu do obce Büchen.

Viac o téme: PožiarPolícia NemeckoHamburgToxický dym
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu