Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Deti sa budú počas veľkonočného honu na vajíčka v Bielom dome vzdelávať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Americká prvá dáma Jill Bidenová chce počas tradičného honu na veľkonočné vajíčka v areáli Bieleho domu opäť vzdelávať deti.

Bidenová, ktorá je už 30 rokov učiteľkou, sa snaží veľkonočnú tradíciu premeniť na vzdelávací zážitok pre deti. V trávnatej časti areálu Bieleho domu budú preto rôzne stanovištia, kde sa deti budú môcť naučiť niečo o poľnohospodárstve, zdravšej strave, cvičení a ďalších veciach, oznámil vo štvrtok Biely dom. V rámci tejto edukačnej témy poslal americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) drevené veľkonočné vajíčko s tematikou Bieleho domu. Astronauti pomocou neho môžu deti naučiť niečo o gravitácii.

Pri hone na veľkonočné vajíčka sa tradične používajú vajcia uvarené natvrdo

Očakáva sa, že do pondelkového honu na veľkonočné vajíčka sa zapojí približne 30.000 ľudí. Budú medzi nimi rodiny príslušníkov armády alebo veteránov. Vstupenky sa dali získať prostredníctvom online lotérie. Americká asociácia vajec (AEB) pokračuje v dlhoročnej tradícii a tento rok dodala na udalosť približne 30.000 ručne maľovaných vajec. Pri hone na veľkonočné vajíčka sa tradične používajú vajcia uvarené natvrdo. Tento rok sa vôbec prvýkrát po skončení honu skompostujú a následne použijú ako hnojivo v parkoch a záhradách, uviedla riaditeľka AEB Emily Metzová.

Na podujatí v Bielom dome sa zúčastnia v pondelok aj rôzne komiksové postavičky

Na podujatí v Bielom dome sa zúčastnia v pondelok aj rôzne komiksové postavičky, autori kníh pre deti či športovci alebo celebrity vrátane herečky Halle Baileyovej, ktorá stvárnila malú morskú vílu Ariel v novom filme od štúdia Disney. Tradícia honu na veľkonočné vajíčka trvá v Bielom dome od roku 1878. Jill Bidenová bude v pondelok hostiť v poradí druhý takýto hon. V roku 2021, keď bola v pozícii prvej dámy prvý rok, bol hon zrušený pre pandémiu koronavírusu.

Viac o téme: DetiVajíčkaVzdelávanieUSABilly dom Veľkonočný hon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu