Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tregédia v Brazílii: V materskej škole zabil útočník štyri deti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

RIO DE JANEIRO - Dvadsaťpäťročný útočník vtrhol v stredu do škôlky na juhu Brazílie a zabil tam štyri deti. Neskôr sa sám vzdal polícii.

Polícia a vládni predstavitelia brazílskeho štátu Santa Catarina uviedli, že k útoku došlo v súkromnej materskej škole v meste Blumenau. Zranenia utrpeli aj ďalšie štyri osoby. Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva útok odsúdil. "Niet väčšej bolesti než strata detí alebo vnúčat, a ešte o to viac, keď ide o násilné činy proti nevinným a bezbranným deťom," napísal na Twitteri.

Brazílsky prezident Luiz Inacio Lula da Silva
Zobraziť galériu (2)
Brazílsky prezident Luiz Inacio Lula da Silva  (Zdroj: SITA/AP)

Pri útoku bola použitá zbraň pripomínajúca sekeru

Zdroj z vlády pre AFP potvrdil, že obeťami sú deti. Podľa miestnych médií bola pri útoku použitá zbraň pripomínajúca sekeru. Guvernér štátu Santa Catarina Jorginho Mello tam vyhlásil trojdňový smútok. V Brazílii v posledných rokoch dochádza k nárastu násilných incidentov na školách. Najtragickejší prípad sa v krajine odohral v roku 2011. Strelec vtedy usmrtil 12 detí počas útoku na svoju niekdajšiu základnú školu na predmestí Rio de Janeira. Útočník po príchode polície spáchal samovraždu.

Viac o téme: DetiZabitieMaterská školaútočníkPolícia Brazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu