Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hlboký dekolt aj roztiahnuté nohy! Ministerka provokuje na titulke časopisu Playboy: Pikantné FOTO vnútri

Marlene Schiappaová pózovala pre pánsky magazín. Zobraziť galériu (3)
Marlene Schiappaová pózovala pre pánsky magazín. (Zdroj: Playboy, profimedia.sk)

PARÍŽ - Zatiaľ čo vo Francúzsku pokračujú protesty proti dôchodkovej reforme, ministerka pre sociálne hospodárstvo Marlene Schiappaová sa nechala nafotiť pre Playboy. Okrem mnohých nenávistných reakcií sa jej dostáva aj povzbudenia.

Je to špeciálny obrázok, ktorý zdobí obálku aprílového/júnového vydania časopisu Playboy Magazine. Francúzska ministerka Marlene Schiappaová sa predvádza v obtiahnutých bielych šatách s veľkým výstrihom. Dvanásťstranový rozhovor s ňou o právach žien a LGBT nájdete v magazíne.

Hlboký dekolt aj roztiahnuté
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Playboy)

Podľa CNN 40-ročná ministerka dlhodobo bojuje za práva žien a v roku 2017 bola vymenovaná za prvú ministerku pre rodovú rovnosť v krajine. V tejto úlohe úspešne presadila nový zákon proti sexuálnemu obťažovaniu. Zákon umožňuje, aby muži dostali pokutu na mieste za obťažovanie alebo prenasledovanie žien.

Uprostred sociálnej krízy

Pózovanie v Playboy vešmi kritizovali politickí kolegovia vrátane francúzskej premiérky Elisabeth Borneovej. 61-ročná žena pre BFMTV povedala, že jej vzhľad "nie je vhodný, najmä v tejto dobe". Francúzsko sa momentálne nachádza v politickej a sociálnej kríze, ktorú spustil francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý sa snaží presadiť kontroverznú dôchodkovú reformu napriek širokému odporu verejnosti.

„Sme uprostred sociálnej krízy, je tu problém polície, sú tu ľudia medzi životom a smrťou a mám dojem, že stojím za dymovou clonou,“ povedala Sandrine Rousseauová, politička Strany zelených a aktivistka za práva žien na BFMTV.

Francúzsky politik Jean Luc Mélenchon, ktorý skončil v prezidentských voľbách v roku 2022 na treťom mieste, kritizoval vystúpenie Schiappovej aj rozhodnutie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona poskytnúť tento týždeň rozhovor detskému časopisu Pif Gadget.

archívne video

Emmanuel Macron je oficiálnym víťazom prezidentských volieb (Zdroj: Profimedia)

Odpoveď Marlene Schiappaovej svojim kritikom

Schiappaová odpovedala na svojich kritikov v sobotu v komentári na Twitteri: „Obhajovanie práva žien na kontrolu nad svojím telom existuje všade a vždy. Vo Francúzsku sú ženy slobodné. Pri všetkej úcte k ohováračom a pokrytcom.“

Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin obhajoval Schiappaovú v rozhovore pre francúzsky spravodajský kanál CNews v nedeľu a nazval ju charakternou ženou. „Marlene Schiappa je odvážna politička, ktorá má svoj vlastný charakter a štýl, ktorý nie je môj, ale ktorý rešpektujem,“ povedal.

Viac o téme: MinisterkaPlayboyFrancúzskoMarlene Schiappaová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu