Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Biden navštívi mestečko v Mississippi, ktoré minulý týždeň zničilo tornádo

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill Bidenová navštívia v piatok mestečko Rolling Fork v americkom štáte Mississippi, ktoré minulý týždeň zasiahlo ničivé tornádo.

"Prezident a prvá dáma navštívia príslušníkov jednotiek prvej reakcie, štátnych a miestnych predstaviteľov, komunity zasiahnuté nedávnymi ničivými búrkami, preskúmajú odstraňovanie škôd a potvrdia svoj záväzok podporovať obyvateľov Mississippi tak dlho, ako bude treba," uviedol Biely dom vo vyhlásení. Podľa amerického Národnéhého meteorologický úradu dosahovalo tornádo z minulého piatku štvrtý z piatich stupňov Fujitovej stupnice. Vietor dosahoval rýchlosť až 320 kilometrov za hodinu a tornádo zanechalo spúšť tiahnucu sa až 160 kilometrov.

Tornádo si v Mississippi vyžiadalo najmenej 25 obetí na životoch. V mestečku Rolling Fork, v ktorom žije asi 2000 ľudí, boli v priebehu niekoľkých sekúnd zničené domy a rozbité autá. Biden nariadil v nedeľu poskytnutie federálnej pomoci pre oblasti štátu Mississippi postihnutý týmto počasím. Tamojší republikánsky guvernér Tate Reeves sa mu poďakoval za rýchle schválenie pomoci.

Viac o téme: TornádoUSAMississippiJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu