Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľné, za čo žena žaluje najatých vrahov: Taký prípad asi ešte na súde neriešili a tak skoro ani nebudú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Česká justícia rieši prípad, ktorý si snáď vo svojej histórii ani nepamätá. Lenka F. (31) podala žalobu na manželský pár Jiřího (32) a Lenku D. (38) za to, že nezavraždili podľa dohody jej manžela. Pritom im z pôvodnej čiastky 300-tisíc českých korún ešte priplatila ďalších 147-tisíc. Prípadom sa zaoberá Krajský súd v Brne.

O vražde padla dohoda ešte v roku 2018. Lenka F. zaplatila manželom dohodnutých 300-tisíc korún. Ako však uviedol štátny zástupca Jan Fichtner: „Obžalovaní ju pritom až do jari 2021 presviedčali, že sa príprava vraždy chystá. Žiadali pritom ale ešte ďalšie peniaze. Takže im poškodená vyplatila celkovo 447 tisíc korún.“

Adama Puškára vzal okresný súd do väzby, odviezla ho policajná eskorta (Zdroj: Topky/Maarty)

K vražde však nedošlo. A tak ich Lenka F. zažalovala. „Cítim sa vinná. Zodpovedá to realite,“ povedala pred sudcom Alešom Novotným a podobne sa vyjadril aj jej manžel. Ako svorne vyhlásili, vraždu ani neplánovali spáchať, píše blesk.cz.

Manželskému páru hrozil päťročný trest väzenia. S ohľadom na výzvu sudcu a dohode o vine a treste sa s právnikmi obvinených dohodol na tri roky odňatia slobody s päťročnou podmienkou. Konečný verdikt súdu padne v apríli.

Lenka F. je síce na tomto súde iba v roli poškodenej, ale v oddelenom súdnom konaní sa zodpovedá za prípravu vraždy svojho manžela. Rozsudok o treste zatiaľ nepadol a stíhaná je na sobode.

Viac o téme: ManželiaSúd BrnoObjednávka vraždy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu