Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cirkev čelí ďalšiemu škandálu! Šokujúce zábery z farnosti: Násilie a ponižovanie pred deťmi

Duchovný učiteľ ponižoval dievča.
Duchovný učiteľ ponižoval dievča. (Zdroj: Facebook)

TORUŇ - Na internete bola sprístupnená nahrávka, ktorá mala byť zaznamenaná počas duchovných cvičení mládeže v jednej z torunských farností. Na videu je vidieť, ako muž pred oltárom ťahá a ponižuje ženu oblečenú len v spodnej bielizni a košeli. "Drž hubu, mrcha! Ty nie si človek, rozumieš?", mal kričať muž, ktorý vystupoval pred deťmi.

O prípade ako prvý informoval portál Onlytorun.pl, ktorý na svojej stránke zverejnil záznam od účastníka výstúpenia. Šokujúce scény sa mali stať vo farnosti sv. Maximiliána Kolbeho v Toruni.

Manželka ukrajinského prezidenta prehovorila o sexuálnom násilí páchanom ruskými vojskami (Zdroj: Facebook/Volodymyr Zelenskyj)

Podľa zistení novinárov sa na duchovnom cičení zúčastnili stredoškoláci z celého mesta. Video ukazuje muža, ktorý mučí nahú ženu – tlačí ju k zemi, ťahá ju a volá na ňu.

"Zavri hubu, suka! Ty nie si človek, rozumieš? Si môj pes. Už nie si človek. Drž hubu!" chystal sa kričať na ženu.

Oznámenie na prokuratúru

Centrum pre monitorovanie rasistického a xenofóbneho správania oznámilo, že duchovné cvičenie so šokujúcimi scénami malo zorganizovať Katechetické oddelenie diecézy Toruň.

„Z nahrávok, ktoré sme dostali, vyplýva, že niektoré deti odchádzajú z kostola, iné sú zjavne zdesené tým, čo videli,“ píšu aktivisti na Facebooku a avizujú, že v utorok podajú oznámenie prokuratúre.

Viac o téme: DetiNásilieNadávkyToruňDuchovné cvičenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu