Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma počas letov dvoch nemeckých ministrov: Problémy s lietadlami

Nemecká ministerka zahraničia Annalena Baerbocková pri vstupe do vládneho lietadla. (archívna fotografia) Zobraziť galériu (2)
Nemecká ministerka zahraničia Annalena Baerbocková pri vstupe do vládneho lietadla. (archívna fotografia) (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Dvaja nemeckí ministri zažili vo štvrtok komplikácie na vládnych letoch. Cesta ministra hospodárstva Roberta Habecka do Kodane bola odložená pre úder blesku a lietadlo ministerky zahraničia Annaleny Baerbockovej muselo krátko pred Gruzínskom namiesto pristátia opäť vzlietnuť.

Zdá sa, že nemeckí ministri momentálne nemajú so svojimi strojmi veľa šťastia: na dvoch vládnych letoch nastali problémy. Informuje o tom stránka n-tv.

To je luxus: Aerolinky Qantas predstavili lietadlo na najdlhšie komerčné lety (Zdroj: Qantas)

Postihnutí boli minister hospodárstva Robert Habeck (53) a ministerka zahraničia Annalena Baerbocková (42). Prvýkrát nevyšiel Habeckov presný odlet do Kodane – počasie zdržalo jeho cestu. Jeho lietadlo zasiahol blesk krátko pred štartom.

Habeck odcestoval do Kodane na dvojdňovú návštevu, aby sa stretol s dánskymi ministrami pre klímu a energetiku, ako aj s ministrom priemyslu.

Dráma počas letov dvoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Bernd von Jutrczenka/dpa via AP)

Zároveň došlo počas letu Baerbockovej k incidentu. Keď malo lietadlo političky pristáť v hlavnom meste Tbilisi kvôli návšteve Gruzínska, stroj ministra zahraničných vecí musel bez ďalších okolkov opäť vzlietnuť. „V Tbilisi sa toho v skutočnosti až tak veľa nedeje. Ale potom večer,“ povedal pilot cez palubný reproduktor.

Keďže kolega stále roloval a nanešťastie to nezvládol dostatočne rýchlo, bolo vraj potrebné na poslednú chvíľu približovanie prerušiť. Airbus dokázal pristáť o 20 minút neskôr bez ďalších komplikácií.

Viac o téme: ProblémyVládny špeciálRobert HabeckAnnalena Baerbocková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu