Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragédia v USA: Trojročné dievča nechtiac zastrelilo svoju staršiu sestru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

WASHINGTON - Neďaleko mesta Houston v americkom štáte Texas trojročné dievča neúmyselne smrteľne postrelilo štvorročnú sestru. Podľa polície sa nešťastie stalo aj napriek prítomnosti piatich dospelých v dome vrátane rodičov.

 "Trojročné dieťa získalo prístup k nabitej poloautomatickej pištoli," povedal šerif okresu Harris County Ed Gonzalez. Tragická streľba sa odohrala v nedeľu neskoro večer. Keď zaznel výstrel, členovia rodiny vbehli do spálne, kde na podlahe našli štvorročné dievčatko, ktoré už "nereagovalo". Podľa Gonzaleza k streľbe zjavne došlo neúmyselne.

V roku 2022 došlo v USA k takmer 1700 streľbám, pri ktorých boli zabité deti do 18 rokov

"Vyzerá to ako ďalší tragický príbeh dieťaťa, ktoré malo prístup k strelnej zbrani a zranilo niekoho ďalšieho," povedal šerif. Podľa inštitútu Pew Research Center v Spojených štátoch vlastní strelné zbrane približne 40 percent domácností, pričom vo väčšine z nich žijú aj deti. Zbrane bezpečne skladuje menej ako polovica domácností, vyplýva z údajov Fakulty verejného zdravia na Univerzite Johnsa Hopkinsa. Vlani v dôsledku streľby v USA zomrelo viac ako 44.000 ľudí. V roku 2022 došlo v USA k takmer 1700 streľbám, pri ktorých boli zabité deti do 18 rokov. Medzi nimi bolo aj 314 detí mladších ako 11 rokov, uvádza nezisková skupina Gun Violence Archive.

Viac o téme: NehodaDieťaStreľbaZastrelenieSestraUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu