Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Policajti neverili vlastným očiam: Potom čo pristihli opitého vodiča na cestách, si sadol za volant ešte raz!

Opitý vodič si po dychovej skúške sadol za volant znovu
Opitý vodič si po dychovej skúške sadol za volant znovu (Zdroj: Policie ČR)

BRNO - Policajti zo Slavkova pri Brne nechceli veriť vlastným očiam. Na jedného a toho istého vodiča, ktorý pred jazdou vypil značné množstvo alkoholu narazili hneď dvakrát. Mladík nadýchal viac ako dve promile a policajtom tvrdil, že po kontrole auto odstaví a zavolá si odvoz. Podľa videa si to zrejme rozmyslel.

Neštandardné chovanie vodiča si policajti všimli hneď pri jeho prvej jazde. Podguráženého vodiča alkoholom stretli na čerpacej stanici, z ktorej si to zamieril rovno do ulíc. Vodič prechádzal do protismeru, zákrutu takmer nezvládol. Pri policajnej kontrole mu v krvi zistili značné množstvo alkoholu. „Mladý šofér nadýchal viac ako dve promile,“ potvrdil policajný hovorca Petr Vala.

Vodič nafúkal dvakrát počas jednej noci (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Vodič si priznal vinu a s policajtami spolupracoval. Na mieste kontroly im sľúbil, že si zavolá odvoz. Policajti však neverili, keď na opitého vodiča narazili na cestách znovu. Vo videu sa ho spýtali, či si z nich robí srandu. Tentokrát totižto nafúkal ešte viac a to 2,4 promile. Odpoveď vodiča bola naozaj viac ako trúfalá: „Ja si z vás nerobím srandu, ja som chcel ísť iba domov,“ vysvetľoval mladík.

Tentokrát to už ale policajti nenechali na vodičovej zodpovednosti a odviezli ho na záchytku. Za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykových látok mu hrozí rok väzenia.

Viac o téme: Alkohol za volantomAlkoholZáchytkaPolicajtiDychová skúška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu