Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dovolenka sa zmenila na čistý horor: Turistka takmer prišla o nohu, do chodidla sa jej zahryzol DELFÍN

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LA PAZ – Britská turistka si užívala voľné chvíle na druhej strane sveta. Ani vo sne by jej nenapadlo, že keď si pôjde zaplávať do rieky, zaútočí na ňu zviera, o ktorom sa hovorí, že je k ľuďom veľmi priateľské. Uhryznutím sa to len začalo! Nakoniec bola rada, že vôbec prežila.

archívne video

 

Na pláž vyplavilo monštrum

Claire Byeová (28) bola v Bolívii na dovolenke. Pri plávaní v rieke Santa Rosa de Yacuma nemala žiadne obavy, pretože krokodíly ani hady sa v tejto časti rieky nevyskytovali. Amazonský prales však ukrýva mnoho tajomstiev. Po chvíli Claire vykríkla a snažila sa čo najrýchlejšie dostať na breh. Nikto z okolitých turistov nechápal o čo ide, pretože útoky zvierat tu boli len veľmi zriedkavé. Ako informuje britský The Sun, ľudia sa Claire snažili pomôcť a vtedy si viacerí všimli, že do chodidla sa jej zahryzol delfín.  

Delfín Inia

Zviera, o ktorom sa hovorí, že je k ľuďom veľmi priateľské, sa v tejto časti sveta zrejme správa úplne inak. Išlo totiž o delfínovca Inia amazónska, ktorý sa vyskytuje v povodí Amazonky a Orinoka v Južnej Amerike. Nejde o typický druh z rozprávok. Delfín, ktorý uhryzol Claire nepovolil zovretie dlhých 20 sekúnd. Až potom sa ju podarilo vytiahnuť z vody. Na brehu všetci videli, aké následky po sebe divé zviera zanechalo. Claire bola zhrozená, keď sa pozrela na nohu. Chodidlo mala úplne zdeformované a zaliate krvou. Šľachy jej trčali z hlbokej rany na všetky strany. "V tej chvíli som myslela, že prídem o nohu. Koža a šľachy len tak viseli a videla som dokonca aj kosť," povedala zhrozene.

Zachránil jej život  

Britskú turistku zachránili náhodní okoloidúci a turisti v blízkom okolí, ktorí počuli mladú ženu kričať. Jeden zo skupiny, ktorí ju vytiahli z vody, použil svoje tričko, ktoré silno obviazal okolo hlbokej rany. V tomto momente možno naozaj zachránil turistke život a zabránil tomu, aby na mieste vykrvácala. Následne niekto privolal sanitku a tá Claire odviezla do najbližšej nemocnice. 

"Z toho dňa si veľa nepamätám. Bola som v agónii, kričala som od bolesti," hovorí Claire. Nemocnicu, v ktorej ležala, opísala ako farmu. Faktom však je, že ranu jej tam zašili na 32 stehov. Po štyroch dňoch sa jej stav náhle zhoršil, pretože ranu zasiahla infekcia, ktorá sa rýchlo šírila. Zdravotníci ju museli unáhlene transportovať do nemocnice v hlavnom meste La Paz. Tam sa podarilo infekciu zastaviť. 

Dovolenka sa zmenila na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V meste La Paz ležala Claire dva týždne. Až potom mohla odletieť domov na britské ostrovy. V Bristole podstúpila operáciu, z ktorej sa zotavovala 14 dní. "Nikdy som necítila väčšiu bolesť. Po čase som sa trochu rozpamätala. Plávala som v rieke a kútikom oka som zahliadla delfína. Plával smerom ku mne a potom som už len cítila strašnú bolesť na nohe. Tento delfín nevyzeral tak, ako tie v telke. Mal obrovský zobák a množstvo zubov v papuli. Aj keď ma držal 20 sekúnd, pripadalo mi to ako ako večnosť. Keď ma pustil, odplával preč," opísala celú príhodu Claire. 

Čo sa stalo?

Claire Byeová sa vybrala na vysnenú dovolenku do Bolívie v októbri minulého roka. Mala v pláne sedem mesiacov cestovať po Strednej a Južnej Amerike. Tri mesiace po príchode jej celú cestu prerušilo vážne zranenie. Claire bola s priateľom Louisom v skupine, ktorá so sprievodcom putovala džungľou. Zastavili sa pri rieke Santa Rosa de Yacuma a vo vode sa začali hrať s ružovými riečnymi delfínmi. Zvieratá začali byť agresívne po tom, ako jedno dieťa chcelo zdvihnúť delfína nad hlavu. K strašnému úrazu prišla však len Claire. 

Viac o téme: NohaDelfínChodidloUhryznutieBolíviaLa PazIniaClaire Byeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu