Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Rusku našli telo finančnej riaditeľky rezortu obrany: Údajne vypadla z okna svojho domu

Marina Jakinová (†58), bola riaditeľkou finančného oddelenia Západného vojenského okruhu spadajúceho pod ruské ministerstvo obrany.
Marina Jakinová (†58), bola riaditeľkou finančného oddelenia Západného vojenského okruhu spadajúceho pod ruské ministerstvo obrany. (Zdroj: Twitter/Eetu Seppänen)

PETROHRAD - Najprv to boli oligarchovia, bývalí štátni zamestnanci a vplyvní ľudia. Teraz prišla z ruského Petrohradu správa, že o život prišla za taktiež záhadných okolností súčasná finančná riaditeľka z ministerstva obrany.

archívne video

Minister vnútra Mikulec hodnotí posledný rok, počas ktorého zároveň prebieha vojnový konflikt na Ukrajine (Zdroj: Topky/Maarty)

Už sa to nedá ani spočítať, koľko vplyvných Rusov, bývalých a súčasných štátnych zamestnancov zomrelo od vyhlásenia Putinovej „špecialnej vojenskej operácie“ na Ukrajine. V stredu 15. februára prišla o život Marina Jakinová (†58), riaditeľka finančného oddelenia západného vojenského okruhu spadajúceho pod ruské ministerstvo obrany. Podľa informácií Fontanka.ru bolo telo ženy nájdené pod oknami domu na ulici Zamšina v Petrohrade asi o ôsmej hodine ráno.

Okolnosti úmrtia sa naďalej prešetrujú. Medzi možné príčiny zaradili kriminalisti aj samovraždu. Tlačová služba Západného vojenského okruhu potvrdila, že Jakinová bola ich zamestnankyňou a pracovala na prvom poschodí, ďalšie informácie však poskytli len vyšetrovacím orgánom.

Na telegramovom účte "Mash na Moika" sa uvádza, že podľa GPS služby Yandex mala budova č. 31, kde pracovala, deväť poschodí (mala spadnúť zo 16-teho, kde sa našli aj jej osobné veci) a jej telo bolo nájdené pod oknami. Jakinová pôsobila v minulosti vo Federálnej daňovej službe aj ako podpredsedníčka Výboru pre majetkové vzťahy v Petrohrade.

Viac o téme: TragédiaSmrťMinisterstvo obranyRuskoPetrohradMarina Jakinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu