Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia smrť v Indii: Miljakov (†51) je od decembra tretím Rusom, ktorý zomrel za záhadných okolností

V Indii prišiel o život v priebehu dvoch týždňov už tretí Rus.
V Indii prišiel o život v priebehu dvoch týždňov už tretí Rus. (Zdroj: Twitter/ ইন্দ্রজিৎ | INDRAJIT/Getty Images)

URISA - Po nevysvetliteľných úmrtiach dvoch ruských kamarátov v jednom z indických hotelov, prišla po dvoch týždňoch správa, že v okolí Urisy prišiel o život už tretí muž ruskej národnosti. Tentoraz išlo o prístav Paradip. Rovnako ako v prvých dvoch prípadoch, ani teraz neboli objasnené príčiny smrti.

archívne video

Vražda u našich susedov: Česká polícia dolapila podozrivého za tri hodiny! (Zdroj: FB/Policie České republiky)

Sergej Miljakov (51) pochádzal z ruského mesta Murmansk. V Indii bol zamestnaný ako hlavný lodný inžinier na plavidle MB Aldnah. Loď mala na palube 23 člennú posádku, ktorú tvorili Indovia a Rusi. Dňa 3. januára našli Miljakova mŕtveho v prístave vo východnej časti Indie. Informuje o tom Independent. Za posledných štrnásť dní išlo o tretie záhadné úmrtie ruského občana na území Indie. 

"Rusa našli bez známky života v jeho lodnej komore okolo 4:30 ráno miestneho času," uviedli indické úrady. Loď MB Aldnah mala práve namierené do Bombaja a plavila sa cez Urisu z Chittagongu v Bangladéši. Kremeľ do týchto chvíľ nezverejnil žiadne spŕavy o úmrtí svojho občana v zahraničí. Správca prístavu Paradip Port uviedol, že sa začalo vyšetrovanie pre prečin usmrtenia. 

Oligarcha a poslanec

Koncom decembra prišli v indickom hoteli o život ruský oligarcha Vladimir Bydanov a poslanec Pavel Antov, ktorý kritizoval Putinovu vojnu na Ukrajine. Prvý menovaný sa mal upiť na smrť vo svojej hotelovej izbe a Antov údajne vyskočil z okna.

Hotel, v ktorom sa odohrali tieto tragické udalosti, sa nachádza v meste Rayagada v Urise. Do dnešného dňa nie je objasnené ani jedno úmrtie. 

 
 

Viac o téme: úmrtieZáhadaIndiaUrisaParadipRuský občan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu