Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šok na univerzite v Michigane: Páchateľ strieľal v jej areáli, zatiaľ hlásia troch mŕtvych

Streľba na univerzite v Michigane Zobraziť galériu (2)
Streľba na univerzite v Michigane (Zdroj: SITA)

LANSING - Najmenej tri osoby prišli o život a ďalších päť utrpelo zranenia počas streľby v areáli Michiganskej štátnej univerzity v americkom štáte Michigan. Oznámila to v pondelok miestna polícia. Informuje o tom správa z agentúry AFP a webovej stránky stanice CNN.

Políciu upozornili na streľbu krátko po 20.30 h miestneho času (2.30 h v utorok SEČ). Neskôr v areáli univerzity hlásili ďalší takýto incident. Polícia uviedla, že išlo pravdepodobne o jedného strelca a opísala "ako nízkeho muža so zamaskovanou tvárou". Päť zranených osôb previezli do jednej z nemocníc v meste Lansing. Polícia naďalej pátra po strelcovi. Opísala ho ako muža nižšieho vzrastu s červenými topánkami, džínsovou bundou a šiltovou čiapkou, píše AP.

Streľba na univerzite v Michigane
Zobraziť galériu (2)
Streľba na univerzite v Michigane  (Zdroj: SITA)
  

Študentom a zamestnancom univerzity polícia nariadila, aby vyhľadali úkryt

Študentom a zamestnancom univerzity polícia nariadila, aby vyhľadali úkryt. Vyučovanie, športové tréningy a všetky aktivity v areáli univerzity boli pozastavené na najbližších 48 hodín, uviedla polícia na Twitteri. Guvernérka štátu Michigan Gretchen Whitmerová bola so situáciou oboznámená. Michiganská štátna univerzita (Michigan State University - MSU) sa nachádza v meste East Lansing v Michigane a študuje na nej približne 50.000 ľudí.

Polícia oznámila, že údajný strelec z Michiganu je mŕtvy

Polícia oznámila, že údajný páchateľ, ktorý v pondelok v areáli Michiganskej štátnej univerzity v USA usmrtil tri osoby a ďalším piatim spôsobil zranenia, je mŕtvy. Zastrelil sa v areáli univerzity. TASR správu prevzala v utorok z agentúry AP.

Muž spustil v pondelok večer streľbu v areáli tejto univerzity. O život prišli tri osoby a ďalších päť zranených previezli do nemocnice. Oblasť v okolí incidentu prehľadávali stovky policajtov. Polícia údajného páchateľa opísala ako muža nižšieho vzrastu s červenými topánkami, džínsovou bundou a šiltovou čiapkou.

Viac o téme: StreľbaUniverzitaZraneníúmrtiaUSALansing
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu