Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pilot porozprával neuveriteľnú príhodu: Keď zástava srdca v lietadle, tak radšej takto!

Pilot Henrik Nielsen porozprával zaujímavú príhodu.
Pilot Henrik Nielsen porozprával zaujímavú príhodu. (Zdroj: LinkedIn/Henrik Nielsen)

KODAŇ - Tomu sa hovorí šťastie v nešťastí. Keď cestujúci utrpel zástavu srdca vysoko nad oblakmi, pomoc nebola čistou náhodou ďaleko. Na palube sa tom čase nachádzalo veľa kardiológov. Takmer 60 odborníkov bolo na ceste na kongres!

Pilot SAS Henrik Nielsen porozprával v dánskych novinách Ekstra Bladet o svojej vzrušujúcej práci. V dlhom rozhovore referoval o niektorých stresových situáciách, ale aj o svojom každodennom živote a o letoch so špeciálnymi udalosťami.

Jeho najlepší zážitok: Na ceste zo Štokholmu do Los Angeles bolo lietadlo blízko severného pólu, keď palubný personál informoval pilotov, že pasažier práve dostal zástavu srdca.

Henrik Nielsen: „To bolo najhoršie možné načasovanie. Všetko je tak ďaleko. Hľadali sme najbližšie letisko, ale najbližšie bolo vzdialené štyri hodiny." Potom však prišla z kabíny nečakaná správa: V lietadle bolo 56 srdcových špecialistov zo Štokholmu a Osla!

Všetci boli na ceste na lekársku konferenciu v Los Angeles. „Letuška ani nestihla podať prvú pomoc, kým tam už boli lekári. Stabilizovali jeho zdravotný stav a potom nám podrobne vysvetlili, čo mužovi je.“

Keď lietadlo konečne pristálo v L.A., čakala tam sanitka. „Okamžite mal ísť do nemocnice, ale on letel do L.A. usporiadať narodeninovú oslavu v Palm Springs. Nenechal sa tým odradiť. Bol v poriadku a okamžite išiel na svoju párty v Palm Springs, aby oslávil svoje 40. narodeniny.“

Viac o téme: PalubaLetZástava srdcaHenrik NielsenKardiológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu