Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Auto vrazilo priamo do chodcov: Útočník v Jeruzaleme zranil najmenej šesť ľudí

Auto vrazilo do chodcov v Jeruzaleme
Auto vrazilo do chodcov v Jeruzaleme (Zdroj: SITA/AP Photo/Mahmoud Illean)

JERUZALEM - Najmenej šesť ľudí zranil v piatok útočník, ktorý vo východnom Jeruzaleme vrazil autom do niekoľkých chodcov, informovali izraelskí zdravotníci. Ide o najnovší prípad násilia, ktorého v tomto meste rapídne pribúda. Informuje správa tlačovej agentúry AP.

Údajný náraz autom nastal na autobusovej zastávke v Ramote, židovskej osade vo východnom Jeruzaleme. Napätie vo východnej polovici Jeruzalema, anektovanej Izraelom, prudko stúplo po palestínskom streleckom útoku z 27. januára, keď bolo zabitých sedem ľudí. Bol to najsmrtiacejší útok v Jeruzaleme za posledné desaťročie.

Stav zranených je rôzny

Izraelské záchranné služby informovali, že ich zdravotníci ošetrujú šesť zranených vrátane dvoch detí, ktoré sa nachádzajú v kritickom stave a museli ich oživovať. Dve obete sú v bezvedomí a vo vážnom stave, pričom dve ďalšie majú menej vážne zranenia.

Izrael si nárokuje na celý Jeruzalem ako na svoje hlavné mesto, ale Palestínčania chcú v budúcom samostatnom štáte pre seba východný Jeruzalem. Izrael ho však obsadil v šesťdňovej vojne v roku 1967.

Viac o téme: AutoNásilieNárazChodciJeruzalem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu