Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počas razií v Belgicku polícia zadržala 25 ľudí: Podozriví sú z obchodovania s ľuďmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Belgická polícia zadržala v utorok 25 osôb počas razií zameraných voči medzinárodnému gangu, ktorého členovia sú podozriví z obchodovania s čínskymi sexuálnymi pracovníčkami. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na belgickú prokuratúru.

Počas razií na 26 adresách v niekoľkých belgických mestách vrátane Bruselu, Anverp, Leuvenu, Charleroi, Louvainu a Neufchateau, bolo objavených viac ako 20 obetí obchodovania s ľuďmi. Všetky mali čínske občianstvo. Zo zadržaných tvorili tiež väčšinu Číňania; tri osoby mali belgické občianstvo. Gang podľa prokuratúry robil nábor žien v Číne a po prevezení do Európy ich "sexuálne vykorisťoval, zväčša na privátnu prostitúciu" cez špecializované webové stránky.

Táto nelegálna organizácia údajne využívala na dané aktivity prenajaté hotely a ďalšie ubytovacie priestory, pričom si ponechávala obrovskú časť príjmov, ktoré ženy zarobili. Mnohé zo žien nemali platné doklady o pobyte v Európe, čo "zvyšovalo ich závislosť" na členoch gangu. Často ich prevážali do rôznych krajín Európy. Príjmy organizácie boli tiež presúvané do zahraničia legálnymi aj nelegálnymi spôsobmi.

Európsky policajný úrad vykonal koordinované razie aj v španielskych mestách

"Je to jeden z najväčších zásahov v kruhoch obchodovania s ľuďmi za posledné roky," povedal pre AFP hovorca belgickej prokuratúry. Európsky policajný úrad (Europol) vykonal koordinované razie aj v španielskych mestách Barcelona a Alicante - zatknutá bola jedna osoba, ktorá má byť vydaná do Belgicka.

Viac o téme: PodozrivíObchodovanie s ľuďmiPolícia Brusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu