Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Bombový útok pri pakistanskej mešite už má 61 obetí: Zranenia utrpelo 150 ľudí

Vojaci a policajti uvoľňujú cestu sanitkám Zobraziť galériu (2)
Vojaci a policajti uvoľňujú cestu sanitkám (Zdroj: SITA/AP Photo/Muhammad Sajjad)

PÉŠÁVAR - V pondelok počas poludňajších modlitieb, došlo v mešite k výbuchu. V tom čase sa vnútri nachádzalo najmenej 300 ľudí. Silná explózia spôsobila zrútenie časti mešity.

Aktualizované 18:42

Počet obetí bombového útoku samovražedného atentátnika v mešite pri policajnom veliteľstve v pakistanskom meste Pešávar stúpol na 61, oznámil v pondelok hovorca miestnej nemocnice. Informovala o tom agentúra AFP. Hovorca Nemocnice lady Readingovej uviedol, že hospitalizovali 60 zranených ľudí, ďalšie desiatky zranených poslali do dvoch ďalších nemocníc v Pešávare.

Aktualizované 15:22

Na 34 stúpol počet obetí bombového útoku samovražedného atentátnika v mešite pri policajnom veliteľstve v pakistanskom meste Pešávar. Zranenia utrpelo 150 ľudí, mnoho z nich je vo vážnom stave, uviedli v pondelok miestne úrady. Informuje o tom agentúra AP. Väčšinu obetí tvoria policajti. Zatiaľ nie je jasné, ako sa atentátnikovi podarilo dostať do opevneného komplexu, v ktorom sídli policajné veliteľstvo a nachádza sa v zóne s prísnymi bezpečnostnými opatreniami.

Aktualizované 11:48

Najmenej 25 osôb zahynulo a 120 utrpelo zranenia po tom, čo sa v pondelok odpálil samovražedný bombový atentátnik v mešite pri policajnom veliteľstve v pakistanskom meste Péšávar. Informuje o tom agentúra AFP, odvolávajúcej sa na predstaviteľa mesta. "Nachádzam sa na mieste, záchranné práce pokračujú," povedal predstaviteľ mesta Šafíhullách Chán s tým, že spod trosiek záchranári vyťahujú ďalšie telá.

Aktualizované 11:00 

Na 20 mŕtvych a takmer stovku zranených stúpla bilancia dnešného mohutného bombového útoku pri mešite v meste Péšávar na severozápade Pakistanu. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AP. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Podľa nemocnice, kam sú prevážaní zranení, je rad z nich v kritickom stave a dá sa predpokladať, že počet obetí ešte porastie. Pri explózii sa navyše zrútila časť mešity a polícia predpokladá, že pod troskami môžu byť uväznení ďalší ľudia.

AKTUÁLNE Bombový útok pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Muhammad Sajjad)

Na mieste sa podľa agentúry AP odpálil samovražedný atentátnik v čase popoludňajších modlitieb, takže sa tam nachádzalo v tom čase množstvo ľudí vrátane policajtov. "Časť budovy sa zrútila. Predpokladá sa, že (pod troskami) sa nachádza viacero ľudí," cituje agentúra Reuters predstaviteľa polície Sikandara Chána. K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil.

Niekoľko podobných útokov v ostatnom čase vykonal pakistanský Taliban, ktorý nie je priamo prepojený s afganským. Agentúra AFP pripomenula, že vlani v marci vykonal bombový útok v šiitskej mešite v Péšávare samovražedný atentátnik hlásiaci sa k Islamskému štátu. Zahynulo vtedy 64 ľudí, išlo o najkrvavejší teroristický útok v Pakistane od roku 2018.

Viac o téme: VýbuchObeteMešitaPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu