Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšia dopravná nehoda v Číne: Zahynulo 19 ľudí, ďalších 20 utrpelo zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Devätnásť ľudí zahynulo v nedeľu pri dopravnej nehode na východe Číny. Ďalších 20 osôb utrpelo podľa štátnych médií zranenia, píše agentúra AFP.

K nehode došlo v okrese Nan-čchang v provincii Ťiang-si pred 1.00 h miestneho času. Vyžiadala si 19 mŕtvych, 20 ľudí utrpelo zranenia, zranených poslali do nemocnice, spresnila štátna televízia CCTV na základe správ od miestnych úradov.

Do ľudí narazilo nákladné auto

Do ľudí, účastníkov pohrebu kladúcich duchom mŕtvych popri cestnej komunikácii potravinové obety – ako je to v Číne prastarým zvykom –, narazilo nákladné auto. Účastníci tejto náboženskej ceremónie mali potom zamierené do krematória na samotný pohrebný obrad, vysvetľuje AFP.

Polícia následne zverejnila výstrahu pre vodičov

Polícia v okrese Nan-čchang následne zverejnila výstrahu pre vodičov. Upozornila, že v oblasti je hmlisté počasie spôsobujúce nízku viditeľnosť. V decembri zomrel jeden človek počas hromadnej dopravnej nehody v strednej Číne, pri ktorej sa počas hmly zrazilo niekoľko sto vozidiel. V septembri na juhozápade krajiny zahynulo 27 cestujúcich, keď sa autobus, ktorý ich prevážal do karantény, prevrátil na diaľnici, dodáva AFP.

Viac o téme: NehodaZraneniaPeking
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu