Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sledovanie zápasu z tohto miesta je ako za trest: Pokiaľ sedíte TU, kľudne si môžete otvoriť knihu

Miesta na sedenie na štadióne Arizona Stadium v Tucsone.
Miesta na sedenie na štadióne Arizona Stadium v Tucsone. (Zdroj: Twitter/CFBcampustour)

ARIZONA – Na štadióne Barstool Sports Arizona Bowl Stadium objavil istý fanúšik počas zápasu vysokoškolskej ligy v americkom vo futbale miesto na sedenie, ktoré by mohlo byť jedine za trest. Pri pohľade zo sedadla totiž divák nevidí ani polovicu hracej plochy. Ćo jevšak najhoršie, podobné skvosty sa vyskytujú aj na iných štadiónoch po celých USA.

archívne video

Pokračuje rekonštrukcia trenčianskeho zimného štadióna, návrat na domáci ľad plánuje Dukla na február (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Používateľ, ktorý na sociálnych sieťach vystupuje pod menom @CFBcampustour, poslal svojim sledovateľom správu zo štadióna v arizonskom Tuscone o jednom konkrétnom mieste na sedenie. Sekcia 16, rad 41, sedadlo 2 bolo zvýraznené ako "vyhnúť sa...za každú cenu!" pre akékoľvek podujatie na tomto mieste.

Majiteľ účtu to nazval ako jedným z najhorších miest na sedenie zo všetkých univerzitných štadiónov v celej krajine. Ako sa vyjadril, sedadlo má len 10-percentnú viditeľnosť, a aj to divák vidí len kúsok koncovej zóny. Štadión bol pôvodne postavený v roku 1929 v areáli University of Arizona a odvtedy je domovom vysokoškolského futbalového tímu Arizona Wildcats.

Počiatočná kapacita miesta bola 7 000 ľudí, ale v nasledujúcich rokoch sa postupne rozširovala. Posledné rozšírenie kapacity sedadiel prišlo v roku 1988, kedy boli postavené luxusné boxy. V tom období sa ale zrejme pozabudlo na ostatné sedadlá pre divákov. Aktuálna kapacita Arizona Stadium je od roku 2019 uvedená na 50 800.

Nie je jediná

Začiatkom tohto roka rovnaký účet na Twitteri našiel podobne netradičný "výhľad" na hraciu plochu Waldo Stadium, domov Western Michigan University. Tieto sedadlá sú zastrčené v rohu pri stene. Hovorí sa o nich, že je to ako sedieť na "trestnej lavici". 

Medzi ďalšie chabé príklady patrí Ohio Stadium (Ohio State University). V hornom sektore máte síce úžasný výhľad na desaťtisíce fanúšikov, no z hracej plochy vidíte akurát stožiar s americkou vlajkou a nápis "Ohio State". 

Universita v Tennessee má podobné problémy. Patrí síce k najlepším školám v USA, ale pre fanúšikov je to trest, keď dostanú tieto miesta na sedenie. 

Viac o téme: Americký futbalŠtadiónyUSAArizonaBizárMiesta na sedenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu