Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Streľba v nákupnom centre tesne pred vianočným víkendom: O život prišiel 19-ročný muž

Pri streľbe v nákupnom centre v Minnesote zahynul 19-ročný muž Zobraziť galériu (2)
Pri streľbe v nákupnom centre v Minnesote zahynul 19-ročný muž (Zdroj: SITA/Kerem YĂĽcel/Minnesota Public Radio via AP)

BLOOMINGTON - Pri piatkovej streľbe v nákupnom centre v americkom štáte Minnesota zahynul 19-ročný muž. Streľba, ktorá sa odohrala tesne pred vianočným víkendom, vystrašila zákazníkov Mall of America, ktoré je najväčším obchodným centrom v krajine. Incident trval len asi 30 sekúnd, uviedla s odvolaním sa na miestnu políciu agentúra AP. Páchateľov sa zatiaľ nepodarilo dolapiť.

Pred streľbou podľa všetkého nastala hádka medzi dvomi skupinami a v jednu chvíľu niekto vytiahol zbraň a obeť niekoľkokrát strelil, opísal policajný šéf z mesta Bloomington Booker Hodges. Ten vyzval strelcov a ďalších, ktorí sa do konfliktu zapojili, aby sa prihlásili na polícii.

Pri streľbe v nákupnom centre v Minnesote zahynul 19-ročný muž
Zobraziť galériu (2)
Pri streľbe v nákupnom centre v Minnesote zahynul 19-ročný muž  (Zdroj: SITA/Kerem YĂĽcel/Minnesota Public Radio via AP)

Obchodný dom sa znovu otvorí

"Chytíme vás, zavrieme vás a dostanete oranžovú kombinézu," uviedol policajný veliteľ. "Teraz už ide len o to, kedy sa tak stane," dodal. Verejnosť varoval, aby podozrivým nepomáhala uniknúť spravodlivosti. Obchodný dom sa dnes znovu otvorí, obchod Nordstrom, pri ktorom sa streľba odohrala, ale zostane zatvorený, doplnil Hodges.

Viac o téme: StreľbaNákupné centrumUSAMinnesota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu