Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Britský premiér: Z volebnej prehry sa zotavíme

Britský premiér
Britský premiér

LONDÝN - Britský premiér Gordon Brown v nedeľu vyjadril presvedčenie, že jeho Labouristická strana sa po katastrofálnych výsledkoch v miestnych voľbách zotaví a zároveň odmietol dohady o svojom odstúpení.

"Samozrejme, že sa zotavíme z tohto stavu a aj vám poviem ako," povedal Brown pre televíznu stanicu BBC počas svojho prvého rozhovoru od minulotýždňovej volebnej porážky. "V prvom rade oddelíme súčasný problém od ekonomiky a dokážeme verejnosti, že zvládneme obdobie ekonomických problémov tak, ako tomu bolo v minulosti. Podruhé, chceme ukázať ľuďom, že máme víziu budúcnosti, ktorá posunie krajinu, podľa mňa optimisticky, do ďalšej fázy," uviedol britský premiér.

Podľa Brownových slov mali podstatný vplyv na zlé výsledky labouristov vo voľbách minuloročné fámy o predčasných parlamentných voľbách. Vylepšiť imidž strany plánuje častejším cestovaním a stretávaním sa s voličmi v krajine. Na otázky o rezignácii odpovedal, že "je načase pokračovať v práci". "Som pevne odhodlaný, mám presvedčenie a idey, a preto sa nemienim vzdať ... práce, ktorú som určený pre krajinu vykonávať," uzavrel Brown.

Labouristická strana premiér Gordona Browna utrpela v miestnych voľbách najhoršiu porážku za štyri desaťročia. Labouristi skončili celkovo na treťom miestne po Konzervatívnej strane a liberálnych demokratoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu