Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

MIMORIADNA SITUÁCIA v Česku: Nehody na diaľnici si vyžiadali 40 zranených

Ústecký kraj sa podľa záchranárov premenil na poľadovicu
Ústecký kraj sa podľa záchranárov premenil na poľadovicu (Zdroj: Twitter/HZS Ústeckého kraje)

PRAHA - Dnešné nehody na diaľnici D6 v Česku si vyžiadali 40 zranených, z toho zrejme päť osôb utrpelo zranenia vážne. ČTK to povedal hovorca krajských záchranárov Prokop Voleník.

Diaľnica zostáva uzavretá v oboch smeroch, na Prahu aj na Karlove Vary. Zrazilo sa tam 14 vozidiel, medzi nimi dva autobusy a dve nákladné autá, povedala ČTK hovorkyňa polície Ilona Gazdošová. Ústecký kraj sa podľa záchranárov premenil na poľadovicu, k desiatkam udalostí vychádzajú od popoludnia zdravotníci, policajti a hasiči.

"Máme tam hlásených sedem nehôd, ale zatiaľ nie je jasné, či do seba autá narazili postupne, alebo sa tam stalo niekoľko jednotlivých nehôd," uviedla Gazdošová. Povedala, že sa autá zrazili na trojkilometrovom úseku. Na mieste zasahujú záchranári z Ústeckého, Karlovarského, Plzenského a Stredočeského kraja. Dvoch zranených transportoval do nemocnice vrtuľník. "Sú posilnené hliadky nielen dopravnej, ale aj poriadkovej polície," doplnila hovorkyňa.

Záchranári vychádzajú k dopravným nehodám, ako aj k zraneniam spôsobených pádom na klzkých chodníkoch. Ľudia utrpeli zlomeniny, pomliaždeniny aj úrazy hlavy, uviedol Voleník. Podobných výjazdov bolo zhruba 60. Podľa neho by ľudia nemali vychádzať ani nikam jazdiť. Umožnia tým plynulé zásahy jednotkiek integrovaného záchranného systému.

Hasiči mali výjazd k 13 dopravným nehodám. "Hasiči pri príchode zabezpečia miesto nehody, poskytujú pomoc zraneným osobám, vykonávajú protipožiarne opatrenia, upratovanie vozovky a ďalšie činnosti potrebné na likvidáciu udalosti," povedal ČTK hovorca krajského hasičského zboru Milan Tabi. Polícia podľa Gazdošovej mala výjazd tiež k niekoľkým desiatkam nehôd. Havárie sú hlásené vo všetkých okresoch v regióne.

Kvôli poľadovici a silnému mrazu vydali meteorológovia výstrahu s vysokým stupňom nebezpečenstva pre Ústecký kraj a časti Karlovarského a Libereckého kraja. Platí do polnoci. O stupeň nižšia výstraha pred poľadovicou platí v rovnakom čase aj v ostatných regiónoch Čiech.

Viac o téme: NehodyČeskoD6
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu