Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sánkovačka sa takmer skončila tragédiou: Dieťa na boboch vletelo do prechádzajúceho auta

Pre chlapca priletel vrtuľník.
Pre chlapca priletel vrtuľník. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - V českom Prachaticku sa v nedeľu pri zimných radovánkach odohrala desivá nehoda. Neplnoletý chlapec tam vletel na boboch na cestu a vrazil rovno do prechádzajúceho auta. Musel pre neho letieť vrtuľník.

Chlapec sa boboval v obci Javorník. Práve cez ňu prechádzal vodič auta VW Touareg. „Náhle do jeho vozidla z pravej strany narazil malý chlapec idúci na boboch. Vošiel tam priamo zo zasneženého svahu nad cestou,“ uviedla hovorkyňa polície Štěpánka Schwarzová.

Sánkovačka sa mohla skončiť tragicky (Zdroj: Polícia ČR)

S chlapcom to nevyzeralo najlepšie, po nehode zostal ležať na ceste. Záchranári ho ošetrili a vrtuľník ho previezol do nemocnice v Českých Budejoviciach. 

„Chlapec, ktorý pri tejto nehode utrpel zranenie, mal našťastie helmu, ktorá pravdepodobne zabránila jeho vážnejším zraneniam,“ konštatovala hovorkyňa s nabádala milovníkov zimných športov, aby boli opatrní.

"Pri bobovaní je dôležité myslieť aj na rôzne prekážky, napr. stromy, múry a stožiare. Boby môžu vyvinúť veľkú rýchlosť, čo môže mať v prípade čelného nárazu aj fatálne následky," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaAutoChlapecZrážkaBobyVrtuľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu