Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž v Ríme zabil tri ženy: Je medzi nimi aj priateľka talianskej premiérky

Pri streľbe v Ríme zahynula aj priateľka (vpravo) talianskej premiérky Meloniovej.
Pri streľbe v Ríme zahynula aj priateľka (vpravo) talianskej premiérky Meloniovej. (Zdroj: Instagram/giorgiameloni)

RÍM - Päťdesiatsedemročný muž v Ríme v nedeľu ráno prišiel do baru, v ktorom sa konala schôdza bytového družstva, a zastrelil tri ženy, vrátane kamarátky talianskej premiérky Giorgie Meloniovej. Štyria ďalší ľudia sú zranení, najmenej jeden z nich vážne. Prítomní strelca premohli a odovzdali ho polícii, informovali agentúry.

V minulosti Claudio Campiti žiadal o zbrojný preukaz, ale jeho žiadosť bola zamietnutá. Muž toho istého rána zbraň ukradol na strelnici, napísal server La Repubblica.

archívne video

Nitra: Obyvateľov zobudila uprostred noci streľba, prebiehala policajná naháňačka (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Premiérka Meloniová večer zverejnila na instagrame svoju fotografiu po boku Nicoletty Golisanovej, jednej z obetí. "Pre mňa bude vždy taká krásna a šťastná," napísala s tým, že nie je správne takto zomrieť. Strelnica, z ktorej si páchateľ vzal zbraň, bola podľa premiérky uzavretá kvôli vyšetrovaniu.

„Nicoletta bola starostlivou matkou, úprimnou a diskrétnou priateľkou, silnou, no zároveň krehkou ženou,“ napísala krajne pravicová politička a zverejnila fotografiu, na ktorej bola s obeťou na večierku. 

"Všetci toho muža poznali. Bol členom bytového družstva a v minulosti sa nám už vyhrážal," povedal jeden zo svedkov streľby talianskemu serveru. "Vošiel do miestnosti, zavrel dvere a zakričal 'všetkých vás zabijem'. Potom začal strieľať," popisuje udalosti iný svedok. Niektorí sa zachránili v úkryte pod stolom alebo útekom. Strelec podľa svedkov mieril na predstavenstvo družstva.

Starosta Ríma Roberto Gualtieri na pondelok zvolal rokovanie krízového štábu. "Násilná udalosť, ktorá otriasla naším mestom, je veľmi vážna," napísal na twitteri a vyjadril sústrasť pozostalým.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu