Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pápež o mierovom riešení konfliktu medzi Izraelom a Palestínčanmi: Násilie zabíja budúcnosť

Pápež František počas prvej adventnej nedele
Pápež František počas prvej adventnej nedele (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - Pápež František vyzval na prvú adventnú nedeľu po modlitbe Anjel Pána na ukončenie konfliktu medzi Izraelom a Palestínčanmi. Informujú o tom správy agentúr DPA a APA.

"Násilie zabíja budúcnosť, ničí životy tých najmladších a oslabuje nádej na mier. Modlime sa za zosnulých, ich rodiny a ich matky," povedal pred pútnikmi a veriacimi zhromaždenými na Námestí svätého Petra vo Vatikáne. František ďalej pripomenul smrtiace bombové útoky v Jeruzaleme a potýčky na palestínskych územiach, ku ktorým došlo uplynulú stredu. "Dúfam, že izraelské a palestínske úrady začnú dialóg vo vzájomnej dôvere, bez ktorej sa na Blízkom východe nedá dospieť k mieru," povedal pápež.

Spomenul aj súčasný zosuv pôdy v Taliansku

Pápež spomenul aj hladomor umelo vyvolaný diktátorom Josifom Stalinom, ktorý na Ukrajine v rokoch 1932 - 1933 pripravil o život milióny ľudí. Požiadal všetkých, aby vo svojich modlitbách pamätali na obyvateľov talianskeho ostrova Ischia, spamätávajúcich sa z prudkých dažďov, ktoré spôsobili záplavy a zosuvy pôdy. Tie si podľa najnovších správ vyžiadali najmenej štyri obete a niekoľko ľudí je nezvestných.

Viac o téme: Konflikt IzraelPápež FrantišekPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu