Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Peking zaznamenal rekordný prírastok nových prípadov KORONAVÍRUSU

Koronavírus v Číne Zobraziť galériu (3)
Koronavírus v Číne (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan/Ng Han Guan)

PEKING - Čínska metropola Peking zaznamenala v utorok rekordný počet nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Mesto preto prijalo sériu opatrení, ktoré majú šírenie tohto ochorenia spomaliť – zatvorilo viacero reštaurácií a nariadilo prácu z domu a on-line vyučovanie. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

V Pekingu sa počet nových prípadov nákazy v utorok vyšplhal na viac ako 1400, čo pre čínske hlavné mesto predstavuje najvyššie číslo od začiatku pandémie. Miestne úrady tiež oznámili, že v Pekingu počas víkendu zomreli na covid traja starší obyvatelia. Ide o prvé úmrtia na toto ochorenie od mája.

Koronavírus v Číne
Zobraziť galériu (3)
Koronavírus v Číne  (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan/Ng Han Guan)

Predstavitelia mesta sa snažia vyhnúť plošnému lockdownu, zatvorili však niektoré budovy a pred vstupom do väčšiny verejných priestorov zaviedli povinnosť preukázať sa negatívnym testom na koronavírus nie starším ako 24 hodín. Odporučili tiež obyvateľom mesta, aby sa cez víkend vyhli cestovaniu a ak je to možné, zostali doma. Zatvorili aj mnohé turistické pamiatky, fitnescentrá či parky a zrušili aj podujatia s veľkým počtom návštevníkov, napríklad koncerty.

Koronavírus v Číne
Zobraziť galériu (3)
Koronavírus v Číne  (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan/Ng Han Guan)

Agentúra AFP pripomína, že Čína na začiatku novembra uvoľnila niektoré protipandemické opatrenia, medzi inými i skrátenie povinnej karantény pre ľudí prichádzajúcich zo zahraničia. Toto rozhodnutie však neznamená, že by Čína upustila od svojej stratégie nulovej tolerancie covidu, čo v krajine zhoršilo ekonomickú situáciu a vyvolalo vlnu nevôle.

Viac o téme: RekordČínaKoronavírusCovid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu